סיכון בדיקור מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכון בדיקור מי שפיר
    יעל
    11/06/2008

האם הנתון של 0.5% נכון לכל מקום בעולם המערבי, או שידוע על הבדלים בין מדינות שונות באירופה?
    האם רב ההפלות במקרים כאלו נגרמים עקב זיהום או עקב פגיעת המחט בעובר, והאם ידוע על קשר בין מיומנות הרופא לסיכון להפלה, או שהסיכון נובע מגורמים אחרים?

זאת שאלה כביכול בנאלית, כי ברור לי שתמיד יש חשיבות גם למיומנות הרופא,
    אבל אני רוצה לדעת ממה בדיוק נובע הסיכון להפלה,
    על מנת שאוכל להחליט אם חשוב להגיע לארץ לצורך ביצוע הבדיקה. (אני חיה במדינה מערבית, אבל לא מקובל פה לבצע דיקור מי שפיר בהיקף שקיים בארץ, ולכן אני מניחה שלרופאים פה יש מראש פחות נסיון פרקטי, במובן הכי אובייקטיבי של המילה).

סליחה על האורך,
    ומודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכון בדיקור מי שפיר

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` ישראל מייזנר
    13/06/2008

הסיכון להפלה בדיקור מי שפיר נובע בד"כ כתוצאה מזיהום. לכן, חשובה מאוד ההקפדה על רחצה נכונה של הבטן, כיסויה בסדינים סטרילים, וכיסוי מתמר האולטראסאונד בקונדום סטרילי מיוחד. לא מומלץ לבצע בדיקת אולטראסאונד טרם הדיקור שכן הג'ל מכיל חיידקים. רצוי לבצע את האולטראסאונד טרם הדיקור, בתנאים סטרילים.
    ללא קשר לאמור לעיל, כמו כל דבר בחיים, הניסיון חשוב ללא כל ספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ועוד שאלת מי שפיר

יעל
    13/06/2008

מה המועד הכי מוקדם בו ניתן לערוך את הבדיקה? (לא מה מקובל, אלא מה אפשרי).
    האם יש כיום הבדל משמעותי מבחינת סיכון להפלה בין דיקור מי שפיר לסיסיי שליה?עד מתי ניתן לערוך בדיקת סיסיי שיליה?
    ולבסוף:
    מסתמן שאצטרך לטוס ארצה כדי לבצע אחת מהבדיקות הנ"ל. כמה ימים אחרי כל אחת מהבדיקות בטוח לטוס חזרה?

תודה שוב,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר

פרופ' מייזנר
    14/06/2008

ניתן לבצע דיקור מי שפיר כבר בשבוע 16 להריון.
    בדיקת סיסי שיליה נערכת בד"כ בין 10-12 שב' הריון. היתרון - קבלת תשובה מהירה. החיסרון - סיכון מעט גבוה להפלה.
    לאחר הפעולה - רצוי לנוח מספר ימים, ולאחר מכן אין מניעה מטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעל
    15/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו