מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע למדדים של סקירה מוקדמתשְמוּפְּס13/06/2008
הי,
עשיתי סקירה מוקדמת בגיל הריון לפי ווסת אחרונה 14+6
תוצאות המדידות היו:
BPD מתאים ל-15+3
OFD מתאים ל-15+6
HC מתאים ל-15+3
AC מתאים ל-15+5
Femur Length מתאים ל-14+1
נאמר לי שאין לי מה לדאוג כי כל המדידות נמצאות בטווח התקין אך עדיין אני מודאגת מהמדידה של ה-FL שהיא משמעותית קטנה משאר המדידות.
מה זה אומר ועל איזו בעיה זה יכול להצביע?
האם היחס בין המדדים השונים יכול להשתנות בבדיקות הבאות?
אודה על תשובתכם המלומדת,
אמא היסטרית לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך
פרופ` ישראל מייזנר13/06/2008הדיסקרפנס של מדידת עצם הירך למדדי העובר בולט לעין. עצם ירך קצרה יכולה להעיד או על תסמונת שלדית בעובר, או על חשד לתסמונת דאון, או שהממצא מחקה את ההורים, אם הינם נמוכי קומה.
בכל מקרה , מומלץ יעוץ ע"י גנטיקאי וחזרה על בדיקת האולטראסאונד בידיים מיומנות, טרם היעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קצרה נוספת
שְמוּפְּס14/06/2008תודה פרופ' מייזר,
האם תסמונת שלדית רואים בבדיקת מי שפיר?
קבעתי גם סקירה מאוחרת בשבוע 21 שונים וגם מי שפיר בשבוע 19 (עכשיו אני בשבוע 18). וודאי אקבע גם סקירה מאוחרת יותר בשבוע 30.
בכל זאת הייתי מבקשת לדעת האם ישנה אפשרות כי היחס בין המדדים ישתנה בבדיקות הבאות או שיחס כזה בין הבדיקות קרוב לוודאי שיישמר.
בן זוגי גבוה (1.86) וגם אני לא כל כך נמוכה (1.64)
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם ירך
פרופ` ישראל מייזנר14/06/2008תסמונת שלדית הנקראת אכונדרופלזיה והינה השכיחה ביותר ניתנת לזיהוי במי שפיר, אך אינה במסגרת הבדיקה הרגילה. להערכתי ידרש תשלום נוסף. הייתי ממליץ לחכות לסקירה השנייה, ובינתיים, לשמור במעבדה דגימת מי שפיר להערכה עתידית אם תדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
שְמוּפְּס14/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)