שאלה בנוגע למדדים של סקירה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע למדדים של סקירה מוקדמת
    שְמוּפְּס
    13/06/2008

הי,
    עשיתי סקירה מוקדמת בגיל הריון לפי ווסת אחרונה 14+6
    תוצאות המדידות היו:
    BPD מתאים ל-15+3
    OFD מתאים ל-15+6
    HC מתאים ל-15+3
    AC מתאים ל-15+5
    Femur Length מתאים ל-14+1

נאמר לי שאין לי מה לדאוג כי כל המדידות נמצאות בטווח התקין אך עדיין אני מודאגת מהמדידה של ה-FL שהיא משמעותית קטנה משאר המדידות.

מה זה אומר ועל איזו בעיה זה יכול להצביע?
    האם היחס בין המדדים השונים יכול להשתנות בבדיקות הבאות?

אודה על תשובתכם המלומדת,
    אמא היסטרית לעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצם ירך

פרופ` ישראל מייזנר
    13/06/2008

הדיסקרפנס של מדידת עצם הירך למדדי העובר בולט לעין. עצם ירך קצרה יכולה להעיד או על תסמונת שלדית בעובר, או על חשד לתסמונת דאון, או שהממצא מחקה את ההורים, אם הינם נמוכי קומה.
    בכל מקרה , מומלץ יעוץ ע"י גנטיקאי וחזרה על בדיקת האולטראסאונד בידיים מיומנות, טרם היעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קצרה נוספת

שְמוּפְּס
    14/06/2008

תודה פרופ' מייזר,
    האם תסמונת שלדית רואים בבדיקת מי שפיר?

קבעתי גם סקירה מאוחרת בשבוע 21 שונים וגם מי שפיר בשבוע 19 (עכשיו אני בשבוע 18). וודאי אקבע גם סקירה מאוחרת יותר בשבוע 30.

בכל זאת הייתי מבקשת לדעת האם ישנה אפשרות כי היחס בין המדדים ישתנה בבדיקות הבאות או שיחס כזה בין הבדיקות קרוב לוודאי שיישמר.

בן זוגי גבוה (1.86) וגם אני לא כל כך נמוכה (1.64)

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם ירך

פרופ` ישראל מייזנר
    14/06/2008

תסמונת שלדית הנקראת אכונדרופלזיה והינה השכיחה ביותר ניתנת לזיהוי במי שפיר, אך אינה במסגרת הבדיקה הרגילה. להערכתי ידרש תשלום נוסף. הייתי ממליץ לחכות לסקירה השנייה, ובינתיים, לשמור במעבדה דגימת מי שפיר להערכה עתידית אם תדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!

שְמוּפְּס
    14/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו