טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בשבוע 29 להריוני השלישי , אתמול בבדיקת אוטרסאונד גילו כי לעוברית שלי יש חסימה בשק הדמעות ( גילו נוזל סמוך לארובת העין וכנראה חסימה בצינור שק הדמעות ) הרופאה שביצעה ציינה " מדיאלית לעין ימין על גבול האף נצפה ממצא ציסטי המתחבר בצינורית לעין . הממצא מתאים להרחבה של שק הדמעות עקב חסימת הצינורית המנקזת"
האם הממצא שכיח ? האם הטיפול לאחר הלידה בלבד? ייתכן כי הנוזל ייספג לפני הלידה ?
האם יכולה להיות אבחנה אחרת ??
אודה על תשובתך , אני ממש בלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הממצא אינו שכיח, אך מוכר היטב. בד"כ אין ספיגה של הנוזל טרם הלידה, ולאחריה בטיפול פשוט, מנקזים את הנוזל ופותחים את הפתח של בלוטת הדמעות. הממצא נקרה lacrimal duct cyst.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר