ממצאים של אולטרסאונד שבוע 27

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים של אולטרסאונד שבוע 27
    יעל
    15/07/2008

שלום, אני בשבוע 27 + היום עשיתי אולטרסאונד להערכת גודל העובר בגלל בטן קטנה מאוד ומסתבר שמבחינת המדדים העובר קטן יחסית שהרופאה תלתה בכלך שהמימדים שלי קטנים (התחלתי הריון עם 1.54 גובה ו38 משקל - היום שוקלת 46) אולם מבחינת הAC יש פיגור של שבועיים + והלפי הטבלאות ירדתי מהאחוזון של המדדים עד כה, כלומר אם עד כה הייתי באחוזון האמצעי מבחינת ה AC היום אני בין האחוזון האמצעי לנמוך, הבנתי שAC זה המדד של הבטן מה המשמעות של מדד נמוך האם זה משליך על האיברים הפנימיים? שאלה שנייה, באולטסאונד אובחן כי יש מי שפיר בכמות גבולית האם שתייה יכולה לסייע בהעלאת כמות מי השפיר והאם הייתי צריכה לבקש לעשות ביקורת של מי השפיר אחרי כמה ימים כדי לבדוק שהכל בסדר? לעזרתכם אודה מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בטן עובר קטנה

ד``ר רון ברדין
    16/07/2008

מספר פרמטרים מרכיבים הערכת משקל העובר בינהם היקף ראש , היקף בטן ואורך עצם הירך.
    כאן התייחסת לAC בלבד. אם כל המדדים קטנים בשבועיים אז ההתייחסות אחרת.
    לגבי כמות גבולית של מי שפיר יש מקום לבצע מעקב./
    לא הייתי מסביר את מיעוט מי השפיר כתוצאה של שתייה לא מספקת ולכן יש מקום א. לעקוב ב. הסתכלות מכוונת למערכת לה תפקיד עיקרי במאזן כמות מי השפיר התקינה קרי מערכת השתן.לעיתים כשעובר משנה תנוחתו מתגלה כמות מי שפיר שונה
    יש מקום להערכת משקל חוזרת בטווח שבועיים לערך מבדיקה קודמת .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו