מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה לרופאים היקריםשירה16/07/2008
יש לי שאלה אני כרגע בשבוע 27 ממש בתחילת ההריון הרופא עשה לי 3 בדיקות אולטרסאונד כל חודש במעקב לבדוק שיש דופק והכל תקין. לאחר מכן הייתה לי בדיקת שקיפות עורפית סקירה מוקדמת ואז בביקור אצל הרופא נשים הוא ביצע שוב אולטרסאונד לאחר מכן סקירה מאוחרת וזהו אתמול הייתי אצלו שוב שאל אם אני מרגישה תנועות נתן לי מרשם לויטמין ואמר לי להגיע בעוד חודש להערכת משקל. עכשיו לשאלה סה"כ הרופא נשים ביצע 4 אולטרסאונד בכל התקופה האם זה אמור לספק כי הבנתי מ2 חברות שלי שהרופא שלהם בכל חודש שהם מגיעות לבדיקה שגרתית עושה להם גם אולטרסאונד.....השאלה אם אני צריכה לדרוש יותר?או שאין צורך ושזה מספק?כי סה"כ באתי אליו ב3 חודשים שהוא לא עשה אולטרסאונד אחרי בדיקות שכן עשו כמו סקירות ושקיפות......? אז איך זה אמור להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2008במדינת ישראל מגזימים במספר בדיקות האולטראסאונד במהלך ההריון. מלבד בדיקה בשליש הראשון להריון לאימותו, הערכת גיל ומספר העוברים, ישמקום גם לשקיפות עורפית בשליש זה. בשליש השני, מבצעים שתי סקירות וכן או לא מי שפיר. אם הרופא מוצא לנכון להעריך גדילת עובר וחיוניותו בעזרת האולטראסאונד - יבורך. הבדיקה קצרה, ואינה גורמת למיטב הידע הרפואי לנזק. גם נזק מצםבר לא מוכר. אין חובה לבדיקת אולטראסאונד כל חודש, או בכל ביקור אצל הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)