חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי
    סיון
    20/06/2007

שלום רציתי לשאול, עשיתי בדיקת חלבון עוברי משוקללת עם השקיפות העורפית

יצאה לי תוצאה של החלבון העוברי - 1:250 - סיכון יחסית גבוה, אני בת 32

לפי גיל בלבד - 1:710

ולפי גיל ושש הבדיקות - 1:650 - נאמר לי שזה תקין

השקיפות העורפית היתה תקינה (גם האולטרסאונד וגם הבדיקת דם) והסקירה הראשונה גם וקבעתי לעשות מחר מי שפיר

התור ליועץ הגנטי הוא רק ביום רביעי הבא ואני לא מסוגלת להמתין כל כל הרבה (אני בשבוע 19) מה אתה מציע לי לעשות במקרה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר כן או לא

ד''ר יורי פרליץ
    24/06/2007

שלום סיון,
    בדיקות הסקר השונות, ובמיוחד המשולבת, מביאה ליעילות ניבוי של מעל 90% אבל היא עדיין בדיקת סקר. במקרה שלך נתנה סיכון של 1:650 לתסמונת דאון.
    מצד שני, דיקור מי השפיר היא בדיקה אבחנתית, כלומר התשובה ביעילות ניבוי של 100%, אבל עם סיכון לאבדן ההריון בכ 1:200 דיקורים.
    במידה והבנת את האמור עד כה, כאן מסתיים תפקיד הרופא ומתחילה הבעייה של בני הזוג. רק בני הזוג יכולים להחליט מה עדיף להם, דיקור (עם הסיכון של 1:200 להפלה) או להסתפק בתוצאה של 1:650 בסקר המשולב עם סיכון של 1:650 שיוולד להם ילד עם תסמונת דאון.
    מה עדיף, 1:650 ילד עם תסמונת דאון או 1:200 אבדן ההריון. שאלה קשה, אכזרית, שרק בני הזוג יכולים לענות עליה, כי רק הם ישלמו עליה את המחיר (לא הרופא). לכן, לאחר שהרופא מסביר את מכלול הנתונים והאפשרויות ומוודא שבני הזוג הבינו את האמור. בנקודה זו תפדיקו מסתיים. לרופא אין אפשרות להמליץ.
    אני מציע לך להמתין ליעוץ הגנטי, ובמידה וגם משם תצאי מבולבלת פני לרופא נוסף המומחה ברפואת עובר/גנטיקה.
    גם אם תדחי את הדיקור בעוד שבוע לא הפסדת כלום. חשוב מאוד שתגיעי להחלטה נכונה עם עצמך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו