בעיות גדילה ואולטרסאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות גדילה ואולטרסאונד
    חנית
    03/08/2008

שלום לכם, יש לי תהייה שאשמח אם תוכלו לעזור לי בה. בשבוע 34+3 נערך לי אולטרסאונד והערכת משקל שנמצאו תקינים (עובר באחוזון 40). בשבוע 38+5 נערך אולטרסאונד נוסף בו הנתונים התאימו לאחוזון 20 ונרשמה גדילה של 500 גר' על פני הזמן האמור (ממשקל של 2300 למשקל של 2800). בעקבות כך אושפזתי ליום באיכילוב והוחלט לשחרר אותי תוך מעקב פעם ביומיים במוניטור. היום (שבוע 40+2) נערך אולטרסאונד נוסף. הראש שהתאים בסיבוב הראשון לגודל (34+3) היה קטן בסיבוב השני ונמצא מתאים לשבוע 35+2 ואילו הפעם אומנם גדל מעט אך מתאים לשבוע 35+6 (על 9 ימים של גדילה). באופן כללי התינוקת קטנה, אבל כל הבדיקות מטרידות מעט וכן חוסר הגדילה (היחסי) של הראש מדאיג. האם יש לי סיבה לדאגה ? האם כדאי לשקול זרוז לידה או סטריפינג ? דבר נוסף - בבדיקה הראשונה(שבוע 34+3) נמצא אגן כליה ימני בגודל של 6.6מ"מ, בבדיקה השניה(שבוע 38+5) גודלו היה 7 מ"מ. מה משמעות נתון זה ? אשמח לכל מידע והסבר שניתן לספק לי המון תודה חנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות גדילה ואולטרסאונד

הוספת תגובה

• לחנית

פרופ` ישראל מייזנר
    03/08/2008

בגיל הריון שכזה, אין לי אלא לאחל לך לידה קלה וללא בעיות. לגופו של עניין, כיון שהעובר כולו קטן יותר, יתכן והראש ה"קטן" הינו חלק מהתמונה כולה. בל נשכח, כי בשלהי ההריון, כשהראש נמוך באגן, מדידתו קשה יותר ולעיתים אינה תואמת לגיל ההריון. אני סומך על רופאייך שבצעו את כל הבדיקות לשלילת פתולוגיה אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו