היקף ראש קטן - לפרופ' מייזנר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש קטן - לפרופ' מייזנר
    אנה
    08/08/2008

פרופ' מייזנר שלום, אני בת 28, בריאה בדרך כלל, זהו הריוני הראשון. בעקבות ממצאים מסקירת מערכות מאוחרת שגילו כי העובר קטן ממידותיו נשלחתי למעקב של הריון בסיכון גבוה. אחרי מספר בירורים ומעקבים הבעיה היחידה שנראית עכשיו היא היקפי ראש קטנים אצל העובר. מבחינת המספרים: בשבוע 23+0, היקף הראש (HC) היה 198.00 מ"מ - תואם שבוע 22+0, BPD היה 51.5 מ"מ - תואם שבוע 21+5 בשבוע 25+1, היקף הראש היה 214 מ"מ - תואם שבוע 23+2, BPD היה 57 מ"מ - תואם שבוע 23+3 בשבוע 27+1 היקף הראש היה 234 מ"מ - תואם שבוע 25+2, BPD היה 62 מ"מ - תואם שבוע 25+2 הקפי הראש שלי שלי בעלי גדולים מן הממוצע ( 56 ו56.5 ). נשללו בעיות ויראליות ובעיות שלייתיות ( הזרימות תקינות ). לא עשינו בדיקת מי שפיר, ואנחנו הולכים לעשות אותה בשבוע 30 אחרי המלצה שקיבלנו מפרופ' שוחט. בנוסף הוא המליץ לעשות אולטרא-סאונד ממוקד למוח ואם יתעורר צורך - גם MRI. אני ובעלי מאוד נבהלנו, כיוון שחשבנו שמדובר בסה"כ בעובר קטן. האם לדעתך יש סיבה לדאגה? האם מבנה הגולגולת שלה יכול לרמז על בעיה של פיגור שכלי כלשהו? חשוב לציין שבכל הסקירות שעשינו, הכל, פרט לגודל, היה תקין. בהנחה ונעשה את כל הבדיקות, והתוצאות יהיו תקינות - האם יש סיכוי גדול יותר מן הממוצע להולדת עובר עם בעייה מוחית כלשהי? תודה מראש, אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאנה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/08/2008

למרות הנתונים המצביעים על פער, הראש גדל וההפרש בגדילה נשמר ולא גדל הלאה. אם כך הוא הדבר, לא מדובר במיקרוצפליה, וכפי שהבינותי, גם פרופ' שוחט חושב כך. אם בהמשך המעקב האולטראסוני, הראש ימשיך ויגדל באותה הפרופורציה, ולא ירד מתחת ל 3 סטיות תקן - תוצאת ההריון, תהיה טובה ככל הנראה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן בעובר

עדן
    05/01/2010

שלום רב
    שמי עדן וגם אני בהריון ראשון שבוע 30
    סובלת מדלקות שתן חוזרות ומטופלת באנטיביוטיקה
    גם אצלי התגלה באולטראסאונד האחרון שהיקף ראש התינוק והיקף הבטן מתאימים לשבוע 28
    עד כה העובר היה קטן אך לא בהפרש כזה וכל הסקירות היו תקינות
    HC 260 mm
    bpd 72
    ac 249
    משקל 1408
    FL 59
    סהכ מעבר ל2 סטיות תקן
    רק עכשיו הפנו אותי להריון בסיכון
    האם יש קשר לדלקות? לאנטיביוטיקות?
    מה אתה ממליץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן בעובר

עדן
    05/01/2010

שלום רב
    שמי עדן וגם אני בהריון ראשון שבוע 30
    סובלת מדלקות שתן חוזרות ומטופלת באנטיביוטיקה
    גם אצלי התגלה באולטראסאונד האחרון שהיקף ראש התינוק והיקף הבטן מתאימים לשבוע 28
    עד כה העובר היה קטן אך לא בהפרש כזה וכל הסקירות היו תקינות
    HC 260 mm
    bpd 72
    ac 249
    משקל 1408
    FL 59
    סהכ מעבר ל2 סטיות תקן
    רק עכשיו הפנו אותי להריון בסיכון
    האם יש קשר לדלקות? לאנטיביוטיקות?
    מה אתה ממליץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקף ראש קטן

jessica
    18/08/2008

עד סוף ההריון עם איזה הפרש של הקף ראש הגעת? דיברו איתך על סטיה ? הילד היום הוא ילד נורמלי לכל דבר? תודה ג'סיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו