אגני כליה של העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגני כליה של העובר
    מלי
    17/08/2008

שלום,אני בשבוע 20.2 להריוני היום עברתי סקירה מאוחרת והממצאים היו תקינים חוץ מ"הרחבה קלה דו צדדית של אגני הכליות-אגני כליה ימין 5.6 ממ והשמאל 5.4 ממ" מה המשמעות של זה ומה השפעתו על העובר לאחר הלידה מה חומרת המצב ובמקרה של החמרה נוספת בהמשך ההריון בכליות מה המקסימום נזק שיהיה לתינוקת שלי עקב בעיות כאלו???אני מאוד מודאגת זה הריון ראשון שלי אחרי שלוש שנים ואני חייבת לדעת מה עלול לקרות??? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגני כליה של העובר

הוספת תגובה

• הרחבה קלה של אגני כלייה

ד``ר רון ברדין
    17/08/2008

מלי שלום
    אגני הכליות מהוות " תחנת מעבר " של השתן הנוצר בכלייה בדרכו לשלפוחית השתן. לעיתים אגן הכלייה מורחב . הסיבות שונות אך הנתונים שציינת מדובר בהרחבה קלה בלבד לשבוע זה.. מקובל לדבר על נזק החל מ הרחבה של 10 ממ . לכן המימצא דורש מעקב אולטראסאונד על מנת לבחון האם ההרחבה לא משתנה , נסוגה או מחמירה.לדוגמא הרחבה של 5-6 ממ לשבוע 31 נחשבת תקינה ולכן חשיבות המעקב.
    כמו כן יש מקום לבצע ייעוץ גנטי על מנת לקבל ההסבר המלא והרחב למימצא

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מלי
    18/08/2008

אני ביצעתי בדיקות שקיפות משולבת על החלבון וכמה בדיקות (סה"כ-6 בדיקות) ולא נמצא סיכון יתר לתסמונת דאון הסיכוי הינו 1:1700 , בכמה אחוזים מציאת אגני כליה מורחבים מעלה את הסיכון לתסמונת דאון בעובר והם מדובר בסימן מהותי מה עלי לעשות בשלב זה הרופא לא מצא בסקירה ממצאים אחרים הכל תקין -והמליץ על סקירה שלישית האם כדאי לבצע בדיקות נוספות לפני כן??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות הרחבת אגן כלייה

ד``ר רון ברדין
    19/08/2008

מלי
    בהמשך לתשובתי מאתמול , עלייך לפנות עם הנתונים הנ"ל לייעוץ גנטי לקבלת שיקלול התוצאות לסך סיכון מחושב חדש . כעקרון מקובל שהרחבת אגן הכלייה מעלה בכפי 2 את הסיכון. בשלב זה מעבר לביקורת אגני כלייה כשבועיים שלשה מבדיקתך הקודמת והשלמת ייעוץ גנטי לא רואה מקום לבדיקה נוספת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו