מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגני כליה של העוברמלי17/08/2008
שלום,אני בשבוע 20.2 להריוני היום עברתי סקירה מאוחרת והממצאים היו תקינים חוץ מ"הרחבה קלה דו צדדית של אגני הכליות-אגני כליה ימין 5.6 ממ והשמאל 5.4 ממ" מה המשמעות של זה ומה השפעתו על העובר לאחר הלידה מה חומרת המצב ובמקרה של החמרה נוספת בהמשך ההריון בכליות מה המקסימום נזק שיהיה לתינוקת שלי עקב בעיות כאלו???אני מאוד מודאגת זה הריון ראשון שלי אחרי שלוש שנים ואני חייבת לדעת מה עלול לקרות??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה קלה של אגני כלייה
ד``ר רון ברדין17/08/2008מלי שלום
אגני הכליות מהוות " תחנת מעבר " של השתן הנוצר בכלייה בדרכו לשלפוחית השתן. לעיתים אגן הכלייה מורחב . הסיבות שונות אך הנתונים שציינת מדובר בהרחבה קלה בלבד לשבוע זה.. מקובל לדבר על נזק החל מ הרחבה של 10 ממ . לכן המימצא דורש מעקב אולטראסאונד על מנת לבחון האם ההרחבה לא משתנה , נסוגה או מחמירה.לדוגמא הרחבה של 5-6 ממ לשבוע 31 נחשבת תקינה ולכן חשיבות המעקב.
כמו כן יש מקום לבצע ייעוץ גנטי על מנת לקבל ההסבר המלא והרחב למימצא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מלי18/08/2008אני ביצעתי בדיקות שקיפות משולבת על החלבון וכמה בדיקות (סה"כ-6 בדיקות) ולא נמצא סיכון יתר לתסמונת דאון הסיכוי הינו 1:1700 , בכמה אחוזים מציאת אגני כליה מורחבים מעלה את הסיכון לתסמונת דאון בעובר והם מדובר בסימן מהותי מה עלי לעשות בשלב זה הרופא לא מצא בסקירה ממצאים אחרים הכל תקין -והמליץ על סקירה שלישית האם כדאי לבצע בדיקות נוספות לפני כן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות הרחבת אגן כלייה
ד``ר רון ברדין19/08/2008מלי
בהמשך לתשובתי מאתמול , עלייך לפנות עם הנתונים הנ"ל לייעוץ גנטי לקבלת שיקלול התוצאות לסך סיכון מחושב חדש . כעקרון מקובל שהרחבת אגן הכלייה מעלה בכפי 2 את הסיכון. בשלב זה מעבר לביקורת אגני כלייה כשבועיים שלשה מבדיקתך הקודמת והשלמת ייעוץ גנטי לא רואה מקום לבדיקה נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)