מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת סיסי שיליהנעה31/08/2008
לפני 4 חודשים נאצלתיי לבצע לידה מוקדמת בשבוע 23 לאחר שנמצא בבדיקת מי-שפיר ,תסמונת קליינפנטר. כעת אני בשבוע 7 ,ובהתלבטות לגבי בדיקת סיסי שיליה או לחכות למי שפיר. אני מבקשת לדעת לגי הסיבוכין האפשריים לבדיקה זו. אני מודעת ליתרונות והחסרונות כמובן שלא הייתי מוכנה לעבור ארוע טראומטי שעברתי . מה אתם ממליצים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעה
פרופ` ישראל מייזנר31/08/2008לבדיקת סיסי השיליה יתרון אחד בולט - ביצוע וקבלת תשובה מוקדמים בשבוע 11-12 להריון. אולם, לבדיקה חסרונות: קיים סיכון לפסוידומוזאיקה בתאים (עד 10%) - הכוונה לכך שיהיה ערוב בין תאי אם לעובר, בבדיקה לא נבדקים מי השפיר לחלבון עוברי, וקיימת ככל הנראה (שנוי במחלוקת) תוספת סיכון בבדיקה של בין 0.5 ל 1% על סיכון הרקע. בדיקת מי השפיר פשוטה יותר, וניתן לבצעה מוקדם יחסית בשבוע 16 להריון. בתוספת של בדיקת FISH, ניתן לקבל תשובה על 5 הכרומוזומים העיקריים (13,18,21,X,Y) תוך 24 שעות!
אישית, למרות שאני מבצע את שתיהן - אני מעדיף את בדיקת מי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



