בדיקת סיסי שיליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סיסי שיליה
    נעה
    31/08/2008

לפני 4 חודשים נאצלתיי לבצע לידה מוקדמת בשבוע 23 לאחר שנמצא בבדיקת מי-שפיר ,תסמונת קליינפנטר. כעת אני בשבוע 7 ,ובהתלבטות לגבי בדיקת סיסי שיליה או לחכות למי שפיר. אני מבקשת לדעת לגי הסיבוכין האפשריים לבדיקה זו. אני מודעת ליתרונות והחסרונות כמובן שלא הייתי מוכנה לעבור ארוע טראומטי שעברתי . מה אתם ממליצים לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סיסי שיליה

הוספת תגובה

• לנעה

פרופ` ישראל מייזנר
    31/08/2008

לבדיקת סיסי השיליה יתרון אחד בולט - ביצוע וקבלת תשובה מוקדמים בשבוע 11-12 להריון. אולם, לבדיקה חסרונות: קיים סיכון לפסוידומוזאיקה בתאים (עד 10%) - הכוונה לכך שיהיה ערוב בין תאי אם לעובר, בבדיקה לא נבדקים מי השפיר לחלבון עוברי, וקיימת ככל הנראה (שנוי במחלוקת) תוספת סיכון בבדיקה של בין 0.5 ל 1% על סיכון הרקע. בדיקת מי השפיר פשוטה יותר, וניתן לבצעה מוקדם יחסית בשבוע 16 להריון. בתוספת של בדיקת FISH, ניתן לקבל תשובה על 5 הכרומוזומים העיקריים (13,18,21,X,Y) תוך 24 שעות!
    אישית, למרות שאני מבצע את שתיהן - אני מעדיף את בדיקת מי השפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו