המטומה ובדיקת מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המטומה ובדיקת מי שפיר
    טלי
    02/09/2008

שלום, אני בשבוע 18+ 3 , מתחילת ההריון עד לפני שבוע היו לי דימומים קלים, כמו כן יש לי המטומה בין הקרומים. בדיקת הסקר של החלבון העוברי מראה על סיכון של 1:191 כאשר גילי הוא 31 ותוצאות החלבון העוברי הן: AFP - 0.89 MOM HCG - 2.05 MOM UE3 - 0.64 MOM הסיכון לפי גיל בלבד הוא : 1:761 הסיכון לפי גיל + חלבון עוברי: 191: 1 בנוסף בבדיקת שקיפות עורפית התוצאה היתה 1.1 מ"מ כמו כן נדגמה עצם האף. השאלה היא האם עפ"י נתונים אלה מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר? האם קיום ההמטומה מהווה סיכון בביצוע בדיקת מי שפיר? האים זה מונע את ביצוע הבדיקה או מעלה את הסיכוי להפלה ? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה ובדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• המטומה ודיקור מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    02/09/2008

שלום טלי
    לשאלתך לגבי הצורך בביצוע דיקור מי שפיר עלייך לפנות ליועץ גנטי עם הנתונים כפי שהצגת לקבל מענה מתאים
    לגבי ההמטומה ודיקור מי השפיר . חסרי המידע לגבי גודל ההמטומה , מיקומה , שינויים שעברה בבדיקות השונות. כל אלה יכולים להשפיע על מתן התשובה. המטומה עם הפרדת הקרומים כשלעצמה מעלה הסיכון להיפרדות גדולה יותר של הקרומים והשלייה גם ללא קשר לדיקור מי שפיר אך שוב תלוי בגודלה. אם המטומה קטנה , בנסיגה , בקיר אחורי של דופן הרחם הסיכון לא אמור להיות משמעותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו