מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המטומה ובדיקת מי שפירטלי02/09/2008
שלום, אני בשבוע 18+ 3 , מתחילת ההריון עד לפני שבוע היו לי דימומים קלים, כמו כן יש לי המטומה בין הקרומים. בדיקת הסקר של החלבון העוברי מראה על סיכון של 1:191 כאשר גילי הוא 31 ותוצאות החלבון העוברי הן: AFP - 0.89 MOM HCG - 2.05 MOM UE3 - 0.64 MOM הסיכון לפי גיל בלבד הוא : 1:761 הסיכון לפי גיל + חלבון עוברי: 191: 1 בנוסף בבדיקת שקיפות עורפית התוצאה היתה 1.1 מ"מ כמו כן נדגמה עצם האף. השאלה היא האם עפ"י נתונים אלה מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר? האם קיום ההמטומה מהווה סיכון בביצוע בדיקת מי שפיר? האים זה מונע את ביצוע הבדיקה או מעלה את הסיכוי להפלה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה ודיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין02/09/2008שלום טלי
לשאלתך לגבי הצורך בביצוע דיקור מי שפיר עלייך לפנות ליועץ גנטי עם הנתונים כפי שהצגת לקבל מענה מתאים
לגבי ההמטומה ודיקור מי השפיר . חסרי המידע לגבי גודל ההמטומה , מיקומה , שינויים שעברה בבדיקות השונות. כל אלה יכולים להשפיע על מתן התשובה. המטומה עם הפרדת הקרומים כשלעצמה מעלה הסיכון להיפרדות גדולה יותר של הקרומים והשלייה גם ללא קשר לדיקור מי שפיר אך שוב תלוי בגודלה. אם המטומה קטנה , בנסיגה , בקיר אחורי של דופן הרחם הסיכון לא אמור להיות משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)