מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות מדאיגות של שקיפות עורפיתאירית08/09/2008
שלום לרופאים ותודה מראש על תשומת ליבכם. אני בת 29, הריון שני (הריון ראשון לפני 3 שנים, לידת תינוקת במשקל 4.2, בריאה ומתוקה). ו.א. 15 ליוני 2008. אתמול ביצעתי שקיפות עורפית. שבוע 12+0 בדיוק. התוצאות היו מדאיגות. תחילה הרופא מדד עובי של 2.7 מ"מ, אחרי זה חזר על המדידה ואז נמדד 2.9 מ"מ. CRL 59 מ"מ, מתאים לשבוע 12+3. סיכון לפי גיל בלבד: 1:947, לפי גיל ובדיקה 1:110. טרם קיבלתי תשובות של הסקר הביוכימי. אחרי שעברנו יום קשה לאחר התוצאות, ודיברנו עם מספר רופאים (חשבנו לבצע סיסי שיליה), נפגשנו עם יועץ גנטי (הכל הספקנו אתמול) ונפגשנו עם הרופא המטפל שלי הוחלט לבצע מי שפיק בשבוע 16, בתגבור בדיקת FISH לגילוי טריזומיה, בכדי לקבל תשובה מהירה ולא לחכות למפה כרומוזומאלית במשך שבועיים. במהלך הביקור הרופא שלי הסתכל על התמונות של העובר ב-US של השקיפות וציין כי נדמה לו שהמדידה לא הכי אופטימאלית בגלל שבעת המדידה העובר מכופף את הראש אחורה מה שגורם לקפל העור להתרחק מעמוד השדרה, כך שיתכן והחלל שנמדד אינו כזה עבה כמו בתמונה (אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי). שאלותיי: 1. האם הממצא כפי שהצגתי אותו הוא כזה נוראי? 2. האם כדאי לי לחזור על הבדיקה אצל רופא אחר (למרות שכבר קבעתי תור למי שפיר שאני אעשה בכל מקרה), אבל לפחות לנסות לקבל דעה נוספת בכדי ש-4 השבועות עד הבדיקה יעברו מבלי שנשתגע מדאגה..? 3. אם כן, האם יוכל אחד מהרופאים של הפורום לומר לי האם אוכל להגיע למרפאתו השבוע לביצוע בדיקה חוזרת, על אף ההתראה הקצרה? אני מודה מראש, אני מאד מאד חוששת לתינוק. וסליחה על אורך הכתוב. אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר אחד בהמשך לשאלתי
אירית08/09/2008אני מבינה שזה חשבו, הרופא ציין כי עצם האף נראית בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אירית11/09/2008שלום. היום ביצעתי בדיקה נוספת שגילתה כי עובי הקפל עלה ל3.2 מ"מ. הרופא אמר כי אין סיבה לדאוג יותר מהבדיקה הקודמת (2.9), כי עד שבוע 14 האיזור שם אכן מתעבה ורק לאחר שבוע 14 חלה ירידה בבצקת הזו. האם אתם מסכימים עם המשפט הזה? שוב נאמר לי כי עצם האף ברורה וודאית, חדרי המוח שווים, מבנה אנטומי תקין לחלוטין. בעוד שבועיים וחצי יש לי סקירה מוקדמת מורחבת.האם בסקירה זו יכולים לראות דברים שיצביעו על עובר טריזומי, חלילה? תודה מראש על תשומת ליבכם. אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירית
ד''ר ראובן שרוני12/09/2008אירית שלום:
נכון ששקיפות עורפית מעובה יכולה להיות בתחום התקין לאחר שכוע 14
ישנה שורה של "סימנים רכים" הנבדקים בסקירה המוקדמת והיכולים להעיד על עובר עם סיכון לטריזומיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
אירית12/09/2008אני אשמח לקבל תשובה על השאלות ששאלתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור זה. ולגבי תשובתך - כן, הבנתי שאחרי שבוע 14 זה יורד, אבל האם נכון שעד שבוע 14 זה יכול להעלות, כמו שנאמר לי? אציין כי יחד עם הסקר הביוכימי הסיכויים יצאו 1:75 לטריזומיה 21, 1:85 לטריזומיה 18. זה נשמע מפחיד למדיי, יחד עם זאת, אני מבינה שזו בדיקת סקר ולכן אני רוצה לשאול - האם באמת יתכן כי יתכן עובר טריזומי עם שקיפות עורפית כמו שלי ועם העובדה שיש עצם אף וכל שאר הדברים נראים בסדר. האם יש הסבר אחר למקרים של עוברים תקינים לחלוטין שהראו כזו מורפולוגיה בשלב זה של הריון? תודה. אני פשוט מאד מאד מוטרדת מהממצאים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)