חשד ל-CAH בשבוע 17

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד ל-CAH בשבוע 17
    מ
    21/09/2008

שלום רב, פניתי אליכם לפני כשבועיים לאחר ממצא בסקירת מערכות של קליטוריס מעט מוגדל. מאז הופנתי ליעוץ גנטי אשר בעקבותיו הופנתי לשלילת -CAH. מהשלמת סקירה שביצעתי היום נראה שמדובר כמעט בוודאות באיבר נקבי, אך הוא עדיין מעט מוגדל. שאלתי היא, במידה והימצא שאני נשאית של CAH, האם העובדה שהסימפטומים שלי קלים יחסית (אינני סובלת מהשמנה, לא נמיכות קומה, המחזור שלי סדיר לגמרי ולא היו לי בעיות להיכנס להריון (זהו הריוני השני), ישפיעו על כך שהעוברית תהיה בעלת סימפטומים דומים לשלי ולא חמורים מכך. במידה ואיני נשאית, האם המצב של הקליטוריס המוגדל (עלי לציין שמדובר, על פי הרופא, ב"מעט מוגדל"), יכול עדיין להשתנות במהלך ההריון. האם ייתכן מצב שבו לא אני ולא בן זוגי נשאים של המחלה, אך העוברית כן? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד ל-CAH בשבוע 17

הוספת תגובה

• CAH

פרופ` ישראל מייזנר
    22/09/2008

לגבי נושא הנשאות וסיכויי ההעברה של התסמונת, אני ממליץ לפנות ליועץ גנטי, או לאנדוקרינולוג של ילדים. קליטוריס מוגדל נראה כך באופן סוביקטיבי, לפי הערכת הבודק. מה שלאחד נראה גדול, יראה נורמלי לאחר וכך הלאה. אינני יודע מה זה "מעט מוגדל" שכן אין לקמט זאת בערכים מספריים. אני ממליץ להעזר במומחה אולטראסאונד נוסף כ second opinion.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו