סקר טרימסטר ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקר טרימסטר ראשון
    גבריאלה
    03/10/2008

שלום אני בת 34.4, הריון ראשון, IVF, עשיתי בדיקת שקיפות עורפית בתאריך 15.09.08: תאריך החזרת עוברים: 11.07.08 גיל הריון מחושב: 11.3 שבועות התוצאות: CRL - 53.8 מ"מ מתאים לשבוע: 12.0 דופק כן שקיפות עורפית: 1.1 מ"מ סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האשה: 1:2660 סיכון לפי גיל האשה: 1:399 בתאריך 16.09.08 עשיתי גם סקר טרימסטר ראשון/ סקר חלבון עוברי והתוצאות: NT-1.03 MOM NT -1.10 MM PAPP -A - 1.69 MOM PAPPֹA - 3183 MIU\L FREE BETA HCG - 6.70 MOM FREE BETA HCG - 243.0 NG\ML סיכון עפ"י גיל: 1/450 סיכון עפ"י גיל בשילוב עם התוצאות: 1/530 סיכון לטריזומיה 18: 1/20000 שאלה: מה זה אומר??? נכנסתי לפורום שלכם אך לא מצאתי מדדים כאלה גבוהים. האם התוצאות גרועות מאוד?חייב לעבור בדיקת מי שפיר? האם יש סיכוי שעובר בסדר? אני לחוצה מאוד, הפגישה עם הרופא המטפל הינה רק בעוד 4 ימים... בבקשה תעזרו לי, ההריון הזה מאוד חשוב לי... אודה לרופאים על תשובה מהירה, גבריאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקר טרימסטר ראשון

הוספת תגובה

• לגבריאלה

פרופ` ישראל מייזנר
    05/10/2008

הסקר שביצעת הינו תקין, אך הסיכון לתסמונת דאון לפי הבדיקות דומה לסיכון לפי הגיל. הייתי מצפה שהסיכון יהיה פי כמה קטן יותר מהסיכון הסטטיסטי לפי הגיל, אך עדיין, ערך זה נחשב לתקין. בכל מקרה, הייתי שוקל דיקור מי שפיר על מנת לקבל תשובה חד משמעית, בייחוד כשהסיכון להפלה בדיקור קטן מהסיכוי שהעובר יהיה מונגולואיד לפי הבדיקות שערכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו