לפרופ' מייזנר- סיסטיק היגרומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' מייזנר- סיסטיק היגרומה
    זיל
    10/10/2008

שלום, אני בשבוע 17 , ומודאגת ביותר, בשקיפות עורפית התגלתה- 5.7 ממ' וסיכון לתסמונת דאון1:569, בצעתי סיסי שיליה והבדיקה +פיש יצאו תקינות- 46xx בצעתי סקירה מוקדמת אצל מומחה בעל שם ויצא תקין אך הוא הוסיף סיסטיק היגרומה. וטען שלדעתו "זה" יספג אוטוטו אך עדיין אני לא רגועה, האם כדאי גם לבצע מי שפיר? ( למרות שאף רופא לא מבין למה) אני עדיין מתלבטת אם להפיל או לא למרות שאני יודעת שיש לפני עוד מס' בדיקות- אקו לב (פעמיים) וסקירה מאוחרת. האם עלי להיות רגועה או לא? תודה תודה תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לזילי

פרופ` ישראל מייזנר
    11/10/2008

ציסטיק היגרומה הינו ממצא די ברור באולטראסאונד. הממצא יכול להופיע בתסמונות שונות, ולכן טוב שבצעת בדיקת סיסי שיליה (אין צורך בדיקור מי שפיר משלים, אלא אם רוצים לבדוק בדיקת genetic chip לתסמונות נדירות). בכל מקרה, הייתי פונה לייעוץ גנטי לגבי המשמעות של ציסטיק היגרומה בנוכחות כרומוזומים תקינים. אם הממצא יספג, ואם אין מומים אחרים בעובר (אקו לב עובר הינו מנדטורי!) אזי יש לעובר סיכויים טובים להיות בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו