עובר גדול לשבוע הריון + הפרשים בין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר גדול לשבוע הריון + הפרשים בין
    רחלי
    11/10/2008

שלום, אני כיום בשבוע 33.2 הריון ראשון עם בן. מאז שקיפות עורפית העובר גדול לגיל ההריון. בתחילה ב- 10 ימים, אח"כ באולטרסאונדים הבאים היה גדול בשבועיים, שבועיים וחצי וכיום כמעט 4 שבועות יותר גדול. בבדיקה אחרונה שנערכה בשבוע 31.3 היו התוצאות הבאות: BPD 90 ; FEMUR 68; היקף ראש 33; היקף בטן 29; AFI 23 ס"מ; בשלות שליה 1; משקל 2,429; BPP 8/8. כרגע הרופאה שלי החליטה לשלוח אותי ליחידה להריון לסיכון גבוה, הייתי אצל רופא במרפאה ששלח אותי לייעוץ גנטי. אני לא מבינה מה המשמעות של הייעוץ הגנטי בשלב כזה. עלי לציין כי עברתי 2 GCT - שתיהם תקינות; OGTT תקין; מי שפיר תקין; חלבון עוברי תקין; כמו כן עברתי 9 בדיקות גנטיות וכולן תקינות. אני מרגישה אבודה ולא יודעת מה המשמעות של הפרמטרים ומה המשמעות של ההפניה לייעוץ גנטי כשאני בשבוע 33. אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרחלי

פרופ` ישראל מייזנר
    11/10/2008

קודם כל, התופעה של עובר גדול הגדל עם שבועות ההריון הינה תופעה מוכרת לאור העובדה שעקומות הגדילה נפתחות וסטיית התקן גדלה עם ההתקדמות בגיל ההריון (ככל הנראה עקב קושי טכני במדידות). ככל הנראה, עוברך מלכתחילה גדול מהצפוי (ביוץ מוקדם או מועד וסת שגוי) והגדילה נראית מתגברת לאור הקושי במדידות והקטנת הדיוק שבהן.
    הייתי מיעץ לך להבדק ע"י בודק מוסמך, קודם כל, ע"מ לאשר את אמיתות המדידות. היעות ינתן בהתאם לכך.
    מטרת היעוץ הגנטי הינה לנסות ולחפש סיבות נוספות, יתכן תורשתיות, שרובן נדיות, הקשורות בגדילת יתר של העובר. יש גם אלמנט של כסת"ח מבחינת הרופא וחלוקת אחריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו