כמה בדיקות US מותר לעשות בהריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה בדיקות US מותר לעשות בהריון?
    קרן
    17/10/2008

שלום רב, אני בשבוע 13 פלוס 3 ולפני כשבוע (בשבת האחרונה) היו לי הפרשות חומות. ביום ראשון בבוקר עשיתי אולטראסאונד קצרצר לבדוק שהכל תקין עם העוברולאחר מכן נסעתי לאילת כשהגעתי לשם עדיין היו לי הפרשות חומות ( מעטות) ולכן הייתי שם אצל רופא נשים שעשה לי שוב בדיקת אולטראסאונד. הבנתי היום מרופא הנשים שלי )שאגב היה בחופשה בשבוע האחרון) שמשרד הבריאות ממליץ על לפחות 3 שבועות הבדל בין בדיקה לבדיקה ע"מ שלא יפגע העובר- האם זה נכון ? האם הבדיקות הללו מזיקות לעובר? בתודה מראש, קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לקרן

פרופ` ישראל מייזנר
    18/10/2008

בדיקות האולטראסאונד למיטב הידע והמחקרים המצטברים, בעצמת גלי הקול של מכשירי האולטראסאונד העדכניים, אינן מזיקות. אינני יודע מאין שאב הרופא את המידע על 3 שב' בין בדיקה לבדיקה - אין זה נכון כלל. ניתן לבצע בדיקות אולטראסאונד כל אימת שנדרש ויש לכך אינדיקציה רפואית. אם הבדיקת נערכות כראוי וללא הגזמה, משכן בד"כ קצר ואין בהן כל נזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו