שקיפות עורפית + בדיקות דם לתאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית + בדיקות דם לתאומים
    גלי
    18/10/2008

שלום לכם , אני איי וי אפ 5 ( אחרי שאיי וי אפ שני הסתיים בהפלה נדחית ) עם תאומים שבוע 10. קבעתי תור לשקיפות עורפית ואני קצת חוששת כי זה בקופ"ח ולא פרטי . האם צריך על פי הוראת משרד הבריאות לבצע רק את מדידת הבצקת של העורף ולא להתייחס לגשר האף ועוד "סימנים רכים" השוללים/מחייבית בעייה ? ושאלה נוספת האם יש טעם בבדיקות דם נלוות לשקיפות או אח"כ תבחין מרובע לאור העובדה שאלו תאומים ? מאוד קשה לי להבין מה נכון לשעות עם תאומים . תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשנית

פרופ` ישראל מייזנר
    18/10/2008

נתחיל מן הסוף. אין טעם לבצע את בדיקת הדם, שכן איננו יודעים מהי תרומתו של כל עובר בנפרד לרמה הכללית של ה PAPP A.
    רצוי כמובן, אם כי אין זה ניתן לשקלול בתוצאה, לבדוק נוכחות עצמות האף וסימנים אחרים בעובר, אף אם גיל ההריון צעיר מידי כדי לברר מומים ספציפים בעובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועל העבודה שאתם

גלי
    19/10/2008

עושים בפורום !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו