בעיות בכליות העובר בסקירה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בכליות העובר בסקירה מוקדמת
    לילך
    19/10/2008

שלום רב. אני בשבוע 15 וחצי. בסקירה מוקדמת שעשיתי התגלו שתי בעיות בכליות העובר. שתי הכליות היו אגניות, הימנית בגודל תקין והשמאלית אנטרופית. הופננו ליעוץ גנטי,מי שפיר וביקורת בנוכחות נפרולוג ילדים עוד 3 שבועות וכך נעשה. הרופא אמר כי סביר להניח שהכליה האטרופית תעלם לגמרי. שאלותיי הן: 1. האם יש סיכוי לכליה האטרופית בשלב זה של ההריון עוד להתפתח לכליה תקינה? 2.בהנחה שהשמאלית תעלם, אני יודעת שאדם יכול לחיות עם כליה אחת אבל האם העובדה שהיא אגנית (רשום בטופס PELVIC KIDNEY) משנה את הסיכוי לילד בריא? 3.מישהו אמר לנו שזה יכול להיות סימן לתסמונת דאון - האם זה נכון? סליחה עם שאלתי יותר מדי אני פשוט מאוד לחוצה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כליות

פרופ' מייזנר
    21/10/2008

לשאלה 1 התשובה היא שאם הכליה אטרופית - היא לא תוכל להתפתח לכליה תקינה. לשאלה לגבי כליה אגנית אחת תפקודית - בד"כ כליה אגנית בגודל תקין וללא פתולוגיה מבנית, אמורה לתפקד ככליה רגילה לכל דבר. בכל מקרה, הייתי מתייעץ בנושא עם נפרולוג ילדים. קיים קשר בין הרחבת אגני כליות ותסמונת דאון. אינני מכיר קשר כזה לגבי כליה אגנית. גם כאן, יש מקום ליעוץ גנטי בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליה מוגדלת בסקירת מערכות טרימסטר 2

גליה
    16/11/2008

אני בשבוע 22 ובסקירת מערכות טרימסטר 2 התגלה שלעובר יש כליה שמאלית מוגדלת 43על 29 עם ציסטות בינוניות מרובות(מולטי ציסטות) מה זה אומר על תיפקוד של הילד? האם יש סיכון למשהו? מה בעיות שיכולות להיות ואם זו בעיה חמורה ובכלל האם ניתן לטפל בה בשלב עוברי? תודה מראש על תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגליה

פרופ` ישראל מייזנר
    17/11/2008

כליה מולטיציסטית הינה כליה שעברה שינוי עם פגיעה באזורי מסנני השתן . הכליה עלולה להתדרדר במצבה למצב של חוסר תפקוד. לא ניתן לטפל בממצא לא במהלך ההריון ולא לאחריו. לאחר הלידה יש לבדוק ספציפית את התפקוד הכליתי ולברר את שארית הרזרבה הכליתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו