מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכון מוגבר בדיקור מי שפירי? דחוף!יהודית21/10/2008
שלום, אודה לכם על תשובה מהירה כי אני נמצאת בדילמה קשה ובאי ודאות. אני נמצאת בשבוע 20 להריון רביעי. הריון ראשון היה תקין, וכך גם בדיקת מי השפיר שעברתי בו. את הריוני השני אבדתי בעקבות ירידת מים מיד לאחר בדיקת מי השפיר. בהריון השלישי לא בצעתי בדיקת מי שפיר. חשוב לציין כי יש לי רחם מחיצתי. האם אני נחשבת ברת סיכון מוגבר להפלה אם אבצע כיום דיקור מי שפיר? אני בת 37.5, עם חלבון עוברי של 1:666, שקיפות של 1:1123 ובדילמה קשה אם לעבור את הדיקור (שאמור להיות עוד 4 ימים), לאחר טראומה קשה בעניין. שמעתי דעות שונות מרופאים ואני תוהה האם יש די מידע ברפואה לדעת אם ייתכן קשר בין מקרים כשלא ידועות הסיבות לאבוד הריון לאחר דקירה (חוץ מזיהום, שהוא נדיר ולא היה המקרה שלי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ' מייזנר21/10/2008לאור העובדה שילדת למרות הרחם המחיצתי ילד בריא - הרי שהרחם אינו כזה שנטייתו להתכווץ עקב המחיצה. יתכן וההפלה בהריון השני לאחר הדיקור נבעה מזיהום (שהוא בד"כ הסיבה להפלה) ולאו דוקא עקב המחיצה. דבר אחד ברור - גילך מהווה אינדיקציה לדיקור, בייחוד כשכולנו יודעים שכל הבדיקות האחרות הלא פולשניות הינן סטטיסטיות, על כל המשתמע מכך. לו הייתי במקומך, וזו דעתי האישית, הייתי מבצי את הדיקות ומברר היכן לבצעו במקצועיות ובמיומנות מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)