סיכון מוגבר בדיקור מי שפירי? דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכון מוגבר בדיקור מי שפירי? דחוף!
    יהודית
    21/10/2008

שלום, אודה לכם על תשובה מהירה כי אני נמצאת בדילמה קשה ובאי ודאות. אני נמצאת בשבוע 20 להריון רביעי. הריון ראשון היה תקין, וכך גם בדיקת מי השפיר שעברתי בו. את הריוני השני אבדתי בעקבות ירידת מים מיד לאחר בדיקת מי השפיר. בהריון השלישי לא בצעתי בדיקת מי שפיר. חשוב לציין כי יש לי רחם מחיצתי. האם אני נחשבת ברת סיכון מוגבר להפלה אם אבצע כיום דיקור מי שפיר? אני בת 37.5, עם חלבון עוברי של 1:666, שקיפות של 1:1123 ובדילמה קשה אם לעבור את הדיקור (שאמור להיות עוד 4 ימים), לאחר טראומה קשה בעניין. שמעתי דעות שונות מרופאים ואני תוהה האם יש די מידע ברפואה לדעת אם ייתכן קשר בין מקרים כשלא ידועות הסיבות לאבוד הריון לאחר דקירה (חוץ מזיהום, שהוא נדיר ולא היה המקרה שלי)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר

פרופ' מייזנר
    21/10/2008

לאור העובדה שילדת למרות הרחם המחיצתי ילד בריא - הרי שהרחם אינו כזה שנטייתו להתכווץ עקב המחיצה. יתכן וההפלה בהריון השני לאחר הדיקור נבעה מזיהום (שהוא בד"כ הסיבה להפלה) ולאו דוקא עקב המחיצה. דבר אחד ברור - גילך מהווה אינדיקציה לדיקור, בייחוד כשכולנו יודעים שכל הבדיקות האחרות הלא פולשניות הינן סטטיסטיות, על כל המשתמע מכך. לו הייתי במקומך, וזו דעתי האישית, הייתי מבצי את הדיקות ומברר היכן לבצעו במקצועיות ובמיומנות מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו