מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לדר ברדין בבקשה שמישהו יגיבשוש11/11/2008
שלום לכולם ותודה מראש על עזרתכם אני בת 30 בשבוע 32+2 להריוני. התיארוך של ההריון נכון ודאית כיוון שהושג לאחר טיפול בפרגונל ותמיכה בפרגניל ופרגוסטרון בתחילת ההריון. עד כה ביצענו את כל הבדיקות הגנטיות המוקדמות להריון+ סקירה ראשונה- שהיו תקינות בה נאמר שהעוברית גבוהה וניתנה הערכה מוקדמת למשקל של 3.6, מי שפיר-תקין, סקירה מאוחרת- גם בה דווח לנו על רגליים ואצבעות ידיים ארוכות ובסהכ בדיקה תקינה. בדיקת סוכר גם העמסה של 100 גר-תקינה. אני לחוצה מתוצאות אולטראסאונד הערכת המשקל ותוצאותיו (במ"מ) הן: BPD 85 מתאים לשבוע 34.0 HC 300 מתאים לשבוע 32.6 AC 290 מתאים לשבוע 33.1 יחס HC/AC 1.03 FL 71 מתאים לשבוע 37.0 שליה קדמית גבוהה, דרגת בשלות 2 מצג ראש מי שפיר 15.6 AFI הודגם דופק עוברי ונצפו תנועות עובר ותנועות נשימה. זרימת דם בחבל הטבור 2.33 S/D אורך צוואר רחם 36 מ"מ משקל ילוד 2200-2360 והטכנאית הסבירה שזה בתלות בכך שמחשבים או לא את המשקל תוך שיקלול אורך עצם .גובהי 1.74 מטר נולדתי בחודש שמיני במשקל 2.7 ובעלי בגובה 1.90 מטר נולד בסוף חודש תשיעי במשקל 3.6 ק"ג . רוצה להבין האם יש לאורך הזה משמעות אפשרית מבחינת אולי מומים שלא נבדקו עד כה לגבי סוג של "ענקות או אקרומגליה" האם יתכנו בעיות? האם יש לכך משמעות מבחינת משך ההריון,האם יחליטו לזרז אצלי לידה? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות על מנת להבהיר את המצב. אודה לתשובתך המפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך ירך
ד``ר רון ברדין14/11/2008שוש שלום
מקריאת הנתונים אני למד שבסהכ כל הבדיקות תקינות עד עתה ובהחלט לא מצדיקות דאגה רבה. אורך ירך 71 ממ תואם 37 שבועות ואכן גדול לשבוע הריון. לפני קביעת מסקנות והשלכות ניראה לי שיש מקום לחזור על הבדיקה ( אולי בדיקה מומחה )לבדוק עצמות ארוכות נוספות להשוואה ובהתאם להתקדם לפני שמגיעים לצורך ביילוד כן או לא
אז ראשית בדיקה חוזרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)