מיעוט מי שפיר ודיקור מי שפיר.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט מי שפיר ודיקור מי שפיר.
    קצת לחוצה...
    12/11/2008

שלום, הינני בשבוע 31 להריון (הריון ראשון). בשבוע 29 להריון התגלה מיעוט יחסי של מי שפיר (5.7) ובעקבות זאת נשלחתי למיון שם נמצאה כמות של 7.7 מ"מ. הרופא המליץ על שיחרור ומעקב מוניטור +אולטרסאונד דרך קופ"ח פעמיים בשבוע. בשבוע 30 כמות המים עמדה על 8.8 ובבדיקה אחרונה (31+6) ירדה ל8.3 מ"מ. הרופא שביצע את הבדיקה המליץ על דיקור מי שפיר ע"ח הקופ"ח. שאלותי הן: 1. מה המשמעות של כמות כזו בשבועות אלו? 2. מה יכול להשפיע על עליה או ירידה בכמות המים (אף שלא הורגשה ירידת מים). 3. בהערכת משקל של העובר בשבוע 29+5 משקל העובר עמד על 1280 ק"ג. האם ישנו קשר כלשהו בין גודל העובר לבין המיעוט? 4. מדוע מומלץ ביצוע דיקור מי שפיר בשבוע כזה? האם אין זה שבוע מתקדם מידי לצורך ביצוע הבדיקה? (הינני בת 23). מצטערת על השאלות הרבות... הרופא המטפל שלי איננו זמין בימים אלו ואני קצת לחוצה.... תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמות מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    14/11/2008

שלום רב
    כמות מי השפיר כפי שנימצאה בשבוע 31+6 בבדיקתך האחרונה אמנם מעל "קו" הגדרת מיעוט מי שפיר אבסולוטי אך נימצאת בתחום הנמוך של הנורמה לשבוע זה סביבות אחוזון 5 לשבוע32
    סיבות שונות למיעוט מי שפיר כשהעיקרית ירידת מים ואת זה יש לשלול. בנוסף בדיקת אולטרהסאונד מכוונת לראות הכליות ושלפוחית השתן ובמידה וביצעת סקירות אמורים היו לבדוק איברים אלה ואני מניח שתקינים
    גודל העובר שלך ב 29+5ש די תואם השבוע
    ממליץ הערכה נוספת במרפאת הריונות בסיכון בהקדם( תלוי בקופה אלייה את שייכת ) ומעקב במסגרתה . במידה רופא מטפל לא זמין אף לשקול לפנות למיון יולדות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו