מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט יחסי של מי שפיר בשבוע 36נעה25/11/2008
שלום אני נמצאת בתחילתו של שבוע 36 , אתמול ביצעתי אולטרסאונד והטכנאית אמרה שיש לי מיעוט יחסי של מי שפיר בערך של 9 יש לציין שעברה עליי תקופה של שבועיים של מעבר דירה וכל מה שמתלווה לזה בהיבט הפיזי בתקופה זו הרגשתי קצת רטיבות בתחתונית {מצטערת על התיאור } אתמול החלפתי 3 פעמים תחתונית בגלל רטיבות קלה שמאופיינת בצבע צהוב בהיר מה עליי לעשות האם זה מי השפיר שדולפים או סתם הפרשה ? האם בשבוע הזה זה נורמלי ? הרופאה שלי נימצאת בכנס ותהייה במרפאה רק ביום שני הבא כרגע אני מנסה לשתות הרבה ולאכול הרבה העוברית שלי שוקלת 2550 ק"ג האם זה מישקל סביר לשבוע זה של ההריון ? תודה רבה על התשובה אגב מרגישה תנועות עובר יותר היום ואתמול בלילה אחריי שיומיים שלושה היו תנועות מועטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעה
פרופ` ישראל מייזנר25/11/2008AFI של 9 ס"מ, נחשב לתקין בגיל ההריון בו את נמצאת. לכן, נא לא להבהל יותר מידי. לגבי הספק של ירידת מים - עלייך לפנות לבדיקת רופא לשלול זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתמול הייתי במיון יולדות
נעה26/11/2008ראשית תודה רבה לך על התשובה המהירה שנית אתמול הלכתי למיון יולדות בבלינסון בהמלצת חבר משפחה שהוא גניקולוג מוסמך בביקור חולים שם אחריי בדיקות אולטרסאונד מוניטור בדיקה ווגינאלית ווסלבה מצאו שאין ירידת מיים ושיחררו אותי הביתה בהוראה לבצע עוד 3 ימים שוב בדיקת אולטרסאונד לבדיקת כמות מי השפיר שאלתי היא : האם זה תקין שמשבוע 36 מתחילה להיות ירידה בכמות מי השפיר ? והאם הרטיבות שאני מרגישה בתחתונית תקינה ? ונורמלית ? כחלק מהפרשות של סוף תקופת ההריון ? כל זה לא היה לי בתחילת החודש ובאולטרסאונד שביצעתי ב16/11 בשבוע 33 שוב תודה רבה רבה על התשובה והמשך יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעה
פרופ` ישראל מייזנר26/11/2008שמחתי לשמוע שבקרת בבילנסון, שזהו ביה"ח בו אני עובד.
בהחלט, יש ירידה בכמות מי השפיר באופן נורמלי לקרת שלהי ההריון. אין לי כל אפשרות לענות לגבי הרטיבות שאת חשה. אני סומך על מי שבדק אותך, ולא מצא מאומה חריג, וטוב שכך. עוד מעט סבלנות, והלידה תהיה מאחוריך, וההריון הבא בפתח.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפרופסור מייזנר
נעה27/11/2008אוווו פרופסור מייזנר מי חושב על הריון נוסף ? .? ? :-) אני עדיין לא יודעת איך אסתדר עם לידה ראשונה וגידול תינוקת ותפקיד אימהי האמת שזה לגיטימי ומפחיד עליך שמעתי המון חברה שלי עשתה אצלך פרטי את כל הבדיקות שקיפות , סקירות , ומי שפיר הפקידה שלך היתה פעם אחת בשיעור שלי ברמת אפעל {אני מדריכת פילאטיס} ושוחחנו עליך היא הציעה לי לבוא אליך לבדיקות השיגרתיות אך בגלל מצב כלכלי לא יכלתי לאפשר זאת בכל אופן תודה רבה רבה לך על התשובה והקדשה מזמנך ידוע לי שאתה אדם עסוק ! מי יודע אווליי ניפגש אבל רק במיקרים משמחים המשך יום מוצלח נעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט יחסי של מי שפיר
אני25/12/2008בוקר טוב היום אני בשבוע 32 לפני שבוע בדיקת US מיעוט יחסי של מי שפיר 8.5 מאוד מודאגת , האם זה בסדר? האם צריך מנוחה בבית? הריון יקר לי אחר י IVF תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט יחסי של מי שפיר
ד``ר רון ברדין20/05/2009שלום רב
בשלב זה במידה וכל שאר מדדי העובר תקינים כלומר הוא תואם את גיל ההריון כך שמשקלו תקין ניטור העובר תקין ופרמטרים אחרים כתנועות תקינות אזי יש רק לעקוב אחת כמות המים באולטרהסאונד ולהיות עירנית לתנועות העובר. אין צורך לבצע בדיקות בתכיפות גבוהה . ידעי כמובן רופא מטפל שלך שינחה אותך על אופן המשך המעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט מי שפיר
אולגה19/05/2009אני נמצאת בשבוע ה38 ויום לפניי יומיים נצפה אצלי בבדיקה שגרתית אצל הרופא שלי מיעוט מי שפיר ליתר דיוק AFI 6 בשני כיסים בלבד! מה זה אומר בדיוק? העים עליי לחשוב אל זירוז לידה? ובעקבות מה זה קרה בכלל?
ד``ר רון ברדין20/05/2009אולגה שלום רב
קבלת ההחלטה לגבי האם לבצע זירוז או לא מותנית במספר פרמטרים ביניהם מדדים שוניםלהתנהגות העובר ברחם ובמידה והם תקינים למעט המיעוט היחסי ותנאי צוואר הרחם שלך לא טובים ללידה אז מעקב "קרוב" אפשרי. קרוב הכוונה לחזור על הבדיקה למחרת . אם אכן מיעוט יש באמת מקום לשקול "בחיוב" זירוז . לא פעם מתגלים כיסים נוספים של מי שפיר בבדיקה חוזרת שלא היו קודם וכמות המים היא כזו שלא מצריכה התערבות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)