AC גדול יחסית לשבוע 21

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• AC גדול יחסית לשבוע 21
    דנה
    29/11/2008

שלום רב, אני גרה בהולנד ועשו לי אתמול סקירה של שבוע 21 . AC יצא גבוה למדיי - 184.6 מילימטר. אני מבינה שהממוצע לשבוע 21 הוא בסביבות ממ 95. אני מודאגת (כמובן, פולניה עוד לפני שנולד). ברור לי שהחשש של הסוקרת שערכה את הבדיקה הוא מסכרת (שלי? של התינוק?), אבל היא בשיא הרוגע אמרה לי לא לעשות כלום ופשוט להזהר עם סוכרים. אולי חשוב לציין שעד עתה רק ירדתי במשקל ולא עליתי עדיין כלום (אבל התחלתי את ההריון עם עודף משקל. מה עצתכם? האם היקף הבטן של התינוק בעייתי? האם יכול להצביע ההיקף על בעיה כלשהי? תודה מראש דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    AC גדול יחסית לשבוע 21

הוספת תגובה

• לדנה

פרופ` ישראל מייזנר
    30/11/2008

היקף בטן העובר יצא גדול בשבועיים (ממצא שיכול להיות תקין לגמרי. הערכה נכונה של היקף הבטן תלויה במידת מיומנות הבודק. ערך של 95 אינו הממוצע (הממוצע בשבוע זה הוא 146). בטן גדולה עוברית נובעת קודם כל מטעות בדיקה. לעיתים במחלות כמו סוכרת עוברית - יתכן היקף בטן מוגזם. בכל מקרה, הממצא מחייב מעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו