סטיית תקן בין מכשירי אולטראסאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטיית תקן בין מכשירי אולטראסאונד
    אלה
    06/12/2008

שלום לצוות הרופאים המדהימים אני בשבוע 30+2 הריון ראשון. לפני יומיים ביצעתי הערכת משקל אצל הרופא המטפל, הוא מדד היקף ראש מתאים לשבוע ההריון אבל אורך ירך והיקף בטן מתאים לשבוע 28 ומשקל מוערך 1200. הוא כמובן טען שהעובר קטן מדי ושלח אותי לבדיקת זרימות דם בדופלר. היום ביצעתי את הבדיקה ע"י רופא עם מכשיר דופלר במכבי והמדידות הראו בדיוק את גיל ההריון ללא כל סימן של האטה בגדילה ואפילו משקל מוערך 1500, כמו גם הזרימות תקינות. איך אני אמורה להתייחס לנתונים האלה?? האם מכשיר מכשיר דופלר מדוייק יותר? ראוי לציין כי כל בדיקות האולטראסאונד כד כה היו תקינות ומתאימות לשבוע ההריון. רב תודות, אלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאלה

ד''ר ראובן שרוני
    06/12/2008

שלום אלה:
    הכוונה היתה לקבל חוות דעת נספת ובמידה ולא תקין לבצע בדיקת זרימת הדם בעורק הטבור כביטוי לאי ספיקת שליה
    אינני חושב בהכרח שמכשיר דופלר אמין יותר אבל במקרה זה יתכן שאלה היו העובדות
    העובדה שהבדיקות היו תקינות עד כה חשובה אך לא שוללת בעיה שאת הביטוי שלה רואים עכשיו
    אבל בכל מקרה אם הנתונים תקינים קרוב לודאי שתקין והומלץ ודאי על מעקב גדילה כדי לאמת זאת גם בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו