מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקל-דחוףזגש29/12/2008
שלום רב, ביצעתי בשבוע 32+1 הערכת משקל. bpd: 82 ממ מתאים לשבוע 32.3 hc: 308 מ"מ מתאים לשבוע 33.6 ab.cir : 307 מ"מ מתאים לשבוע 34.6 femur len: 59 מ"מ מתאים לשבוע 31.0 גיל הריון us: 33.6 משקל ילוד us: 2194 כמות מי שפיר-תקינה בדיקה נוספת שבוע 37+3 מצג ראש דרגת שלייה 3 כמות מי שפיר תקינה bpd: 90 מתאים לשבוע 36+5 326 מתאים לשבוע 37 ac:348 מתאים לשבוע 38+5 fl67 מתאים לשבוע 34+5 כמו כן נעשתה בריקה של כל העצמות הארכות: tib:6.04 מתאים לשבוע 35 fib:5.86 מתאים לשבוע 36+4 hl:5.86 מתאים לשבוע 34+3 rad:4.79 מתאים לשבוע 35 ulna:5.62 מתאים לשבוע 35+2 הערכת משקל:3186 גיל הריון 37+5 הרופא ציין: כל העצמות הארוכות נמדדו קטנות מהממוצע אך מעל אחוזון 5 , מינרצליזה של העצמות תקין. עמ"ש נראה תקין מבנה גולגולת קין יש לציין כי שקיפות עורפית חלבון עוברי וכל הסקירות המוקדמות היו תקינות כל המדדים התאימו לגיל ההריון. ישנם מספר דברים שאני חוששת מהם: 1. הקיטון בעצם הירך , האם זהו טווח סטייה נורמלי אני חוששת מגמדות ?יש לציין כי אני 1.52 ובעלי 1.77 כמו כן האם רק ממצא זה יכול להעיד על תסמונת דאון? במידה וכן כמה הסיכון עולה ? ומה אני יכולה לעשות בשבוע כזה מתקדם? ולגבי בטן העובר אשר גדולה ביצעתי העמסת סוכר בשבוע 25 של ה100 ויצאה תקינה (אך זה היה לאחר דיאטה של שבועיים עקב אבוד בדיקת 100 קודמת אכלתי קצת מתוקים יומיים שלושה לפני הבדיקה) האם עליי לבצע שוב העמסת סוכר ? מה ניתן לבצע , אני מאוד חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדגש
פרופ` ישראל מייזנר29/12/2008בשורה התחתונה - אין מה לדאוג. אורך העצמות הארוכות, אינו מצביע על חשד לגמדות, בייחוד כשאת אינך גבוהה במיוחד. הבטן הגדולה אינה מצביעה דווקא על סוכרת, ואין מה לעשות עם זה עתה. לגבי תסמונת דאון, אינני יודע אם אין זה מאוחר עתה לביצוע מי שפיר, בכל מקרה, אין להערכתי עליה בסיכון לתסמונת, רק עקב עצמות ארוכות מעט קצרות. בכל מקרה, יש להתייעץ עם יועץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דומה
רויטל29/12/2008גם אני ביצעתי מעקב גדילה עכשיו בשבוע 35, עצם ירך יצא אחוזון נמוך מ 5%. שאר העצמות ארוכות נמוכות אבל מעל אחוזון 10. גם במעקב גדילה של שבוע 31 נצפה עצם ירך נמוך יחסית (אבל מעל אחוזון 10 לא נמדדו העצמות האחרות באותו מועד). בכל הסקירות (שקיפות, סקירה I וסקירה II) עצם ירך היה ממוצע, ורק לאחרונה נצפתה עצם ירך קצרה. בבדיקת חלבון עוברי יצא חלבון עוברי גבוה. נעשה גם בדיקת מי שפיר שיצא תקין (גם מבחינת החלבון עוברי. לא נבדק גמדות ולא שום בדיקה מיוחדת נוספת במי שפיר). בדיקת סכרת תקינה וכל שאר הבדיקות (פרט למעקבי הגדילה האחרונים המצביעים על עצם ירך קצרה) היו תקינים. אנחנו לא גבוהים. מה החשש בשלב כזה של עצם ירך קצרה, במיוחד לאור העובדה שבטרימסטר I ו-II היה ממוצע? איזה עוד בדיקות / טיפולים צריך לעשות בשלב זה לאור הממצא של עצם ירך קצרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל
פרופ' מייזנר29/12/2008קשה מאד לענות לשאלתך ללא צפייה בבדיקות הגדילה של העובר לאורך העקומות. לא תמיד המספר האבסולוטי של גודל העצם קובע, אלא גם צורת גדילתה לאורך שבועות ההריון. לכן, לא אוכל לענות לך ישירות. מה שברור הוא, שאם העצם הארוכה גדלה לאורך אותו אחוזון, וממשיכה לגדול - הסיכוי לגמדות אינו גדול. אך כפי שציינתי לעיל - יש להתבונן בעקומות הגדילה, או ליצור אותן מחדש אם אינן קיימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה ממוצע ועכשיו נמוך
רויטל30/12/2008להלן תוצאות אורך הירך בכל הסקירות. למטה שאר התוצאות. סה"כ עד תוצאות האחרונות אורך הירך התאים לתאריך של המחזור והיה הפרש של יומיים בין תאריך מחזור לבין תאריך אולטראסאונד. מה המשמעות של העובדה שעצם הירך היה תקין עד שבוע 21.5 ועכשיו נוצר פער בין המדידה לשאר התוצאות? (מי שפיר נעשה בשבוע 17-18 ויצא תקין) Skira 15+6 - FL 16mm = 15+6 Skira 18+6 - FL 29mm = 18+8 Skira 21+5 - FL 37.3mm = 21+6 Gdila 30+5 - FL 56mm = 29+3 Gdila 34+6 - FL 61.6 = (לא צוין, מופיע באוחוזונים הנמוכים), Humerus 54.9mm=32+0; Ulna 55.3mm =34+5; Radius 47.5mm; Tibia 55.2mm = 32+4; Fibula 56.3mm Skira 15+6 - BPD 36mm; HC 46mm; AC 107mm; FL 16mm. Mean GSA 16+1. 152gram Skira 18+6 - BPD 46.2mm; OFD 57.9; HC 168.5mm; AC 136.2mm; FL 29mm. Mean GSA 19+1. ~270gram Skira 21+5- BPD 55.8mm; OFD 69.3mm; HC 202.6mm; AC 181.1 mm; FL 37.3mm. Mean GSA 22+1. ~517gram Gdilat Ubar 30+5 - BPD 78mm; HC289mm; AC 265mm; FL 56mm. Mean GSA 30+4. ~1570gram Gdilat Ubar 34+6 - BPD 83.4mm; OFD 107.5mm; HC 302.4mm; AC 305.1mm FL 61.6mm; Humerus 54.9mm=32+0; Ulna 55.3mm; Radius 47.5mm; Tibia 55.2mm; Fibula 56.3mm. ~2267gram.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
זגש01/01/2009שלום רב,הייתי בייעוץ גנטי שם נאמר לי כי התוצאות הן בתוך הטווח, לא חורגות מהנורמה אך נמוכות. היועץ ציין כי ייתכן ונובע מגובהי 1.52 וכי לא נראית בעייה של גמדות. כמו כן לגבי תסמונת דאון-הוא לא המליץ על בדיקת מי שפיר הנני כבר שבוע מתקדם 38, האם יש אפשרות לעשות עוד משהו בנדון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדגש
פרופ` ישראל מייזנר03/01/2009בשבוע כזה נראה לי שהדבר הנכון הוא להמתין ללידה, ביחוד כשביעוץ הגנטי לא ממליצים על כל בדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)