עובר גדול - אח קטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר גדול - אח קטן
    נינה
    02/01/2009

שלום . אני בהריון שני - עם עובר ממין נקבה שאובחנה בסקירה ל PRUV. סקירות , אקו לב ומי שפיר תקינים. בשבוע 27 +4 הערכת משקל 1370 גרם. ובכל המדידות מתאימה לשבועיים יותר מגיל ההריון. כל המדידות פורפורציוניות. העמסת סוכר 100 גר תקינה. רופאת הנשים בקשה שאבדוק רמת סוכר בגלוקומטר לפני ושעה אחרי ארוחה והמדדים היו תקינים (83 לפני, 104 אחרי שעה). כמות מי שפיר תקינה עד כמה הערכת המשקל חריגה בעינך? ע"פ הרופאה זה מעל אחוזון 90, אך במקורות אחרים שאני בודקת זה נראה פחות קיצוני. אציין שבאולטרסאונד הראשון בשבוע 6+3 ע"פ גיל ההריון - הערכה מחושבת התאימה, וכן בסקירה הראשונה בשבוע 15 +3 המדידות התאימו לגיל 16 שבועות, כך שלא נראה לי שיש טעות בחישוב גיל ההריון בני בן השנתיים סובל מ FTT קשה - שמקורו עדיין לא אובחן למרות אינסוף הבדיקות שעבר - כך שכל נושא "חריגות" נופל על קרקע רגישה. הוא אמור לעבור ברור גנטי - לרסל סילבר - למרות שרק גודלו קטן ואין מאפינים נוספים לתסמונת אצלו האם יש לבצע בדיקות נוספות? האם עדיין יתכן כי יש לי סכרת לא מאובחנת? מהן סיבות נוספות לחריגה שזו בגודל העובר? האם עלי להיות במעקב נוסף בשל מצבו של בני הבכור? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר גדול - אח קטן

הוספת תגובה

• לנינה

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום נינה:
    הפרש שבועיים יכול להיות עדיין בתחום הואריאציה הנורמלית
    אבל יש לעבור יעוץ גנטי מסודר בו ילקחו בחשבון מהלך ההריו,ן תוצאות הבדיקות, גודל ההורים וכן אבחנות משוערות אשר יתכנו וישללו לאור ההתפתחות בעתיד
    איני רואה קשר לעובר קודם אשר גודלו היה תקין במהלך ההריון ואחר לידה מציג האטה בגדילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו