תכיפות בדיקות US בשליש ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות בדיקות US בשליש ראשון
    טריני
    04/01/2009

שלום, אני בשבוע שמיני+ ועשיתי US לתקינות וקביעת גיל ההריון ביום רביעי שעבר. מאז ועד בדיקת השקיפות העורפית שתהיה בעוד יותר משלושה שבועות לא נקבעה לי אף בדיקה. האם כך מקובל או שבד"כ בודקים עוד קודם שהכל טוב? אני אחרי טיפולים בהם המעקב היה מאוד צמוד וקצת מוזרים לי המרווחים בין הבדיקות... יכול להיות שמוזר לי בגלל השינוי, וגם כי אין אף סימן חיצוני (מלבד קצת כאבי בטן תחתונה פעם-פעמיים ביום ועייפות). תודה וסליחה על השאלה ההזויה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרש זמן בין בדיקות אולטרהסאונד

ד``ר רון ברדין
    04/01/2009

טריני שלום
    אכן הפרשי הזמנים שנקבעו לך לבדיקה מקובלים בהחלט. נהוג לבצע סונר 1 להערכת גיל הריון ובדיקת התאמת גודל העובר לגיל הריון על פי וסת אחרונה.הבדיקה הבאה היא בשקיפות עורפית בסביבות שבוע 12 אלה אם ישנה תלונה כלשהי( דימום , אחר) בעטייה מבצעים בדיקת אולטרהסאונד נוספת לתקינות הריון. לכך נוסיף את מימד זמינות מכשיר האולטרהסאונד כך שכל ביקור אצל הרופא כולל הרבה פעמים גם בדיקת אולטרהסאונד בטח אם הניבדקת מאוד דואגת.
    לסיכום שימי מרגוע לנפשך בעניין הפרשי הזמנים בין הבדיקות . אין פסול בהם
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו