אגן כליות מורחב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגן כליות מורחב
    בלה
    13/01/2009

שלום רב! אני בת 26 בשבוע 26 . ערכתי סקירת מערכות מורחבת ונצפה אגן כליה ימנית של 6 ס"מ. הרופא המליץ לבצע שוב סקירה ובסקירה נצפה עלייה בס"מ 1 והרחבה בשמאלית של 6 ס"מ, כלומר בימנית 7 ובשמאלית 6. כל הבדיקות שערכתי תקינות שקיפות עורפית סקירת מערכות. העמסת סוכר.... אני מבקשת את עזרתכם ועצתכם בנושא בכדי שאוכל לדעת מה לעשות בנדון ואם זה לא מסוכן בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגן כליות מורחב

הוספת תגובה

• הרחבה קלה של אגני כלייה

ד``ר רון ברדין
    14/01/2009

בלה שלום
    ראשית בלה כניראה שטעית בין מ"מ לס"מ ורוחב אגני הכלייה 7 או 6 ממ ולא ס"מ
    רוחב זה הוא מעט מעל הגבול העליון של הנורמה בשבועות אלה. לא ניתן לדבר על סכנה לעובר בהרחבה קלה זו. בדר"כ הרחבה משמעותית היא מעבר ל 10 ממ. התופעה שכיחה יותר בזכרים. מכאן שמחד יש לבצע מעקב כדי לראות שאין דינמיקה והגדלת הרחבת אגני הכליה. בנוסף מקובל לבצע ייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר אם כי במידה וכל שאר הבדיקת כולל שקיפות , סקירה מוקדמת וסיכון בסיסי נמוך לתיסמונת דאון נמוך על פי הבדיקות כולן אני משער שלא תבוא המלצה כזו מהגנטיקאי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו