הריון - 2 עוברים ושק הריון אחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון - 2 עוברים ושק הריון אחד
    חן
    14/01/2009

פרופ' מייזנר שלום אני בשבוע ה 7 להריון ובבדיקת אולטרסאונד וגינאלית שנערכה לפני כיום הרופא הבחין ב 2 עוברים + דופק כאשר 2 העוברים בשק הריון אחד. הרופא הפנה אותנו לרופא מטפל לשמוע משמעות שני העוברים בשק אחד (נקבע תור לתאריך ה 15/1) כמו כן המליץ על ביקורת סונר (תתקיים בתאריך ה21/1). הרופא תאר את המצב כבעייתי בעל נטייה לסיבוכים. אשמח לקבלהסברים ועצות בנושא (למי ניתן לפנות לקבלת ייעוץ מורחב ומה נדרש לעשות במקרה כזה) בברכה, חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחן

פרופ` ישראל מייזנר
    14/01/2009

יש הבדל מהותי בין תאומים בשק אחד או תאומים בשק אחד כשכל אחד מהם מוקף בקרום שפיר משלו. התאומים מהסוג הראשון קרויים תאומים מונוזיגוטים מונואמניוטים. הסוג השני - תאומים מונוזיגוטים ביאמניוטים. הסוג הראשון, מסובך בכריכת חבל טבור בין העוברים, ובמקרים מסוימים מומלצת הפסקת הריון. בסוג השני - יש שיליה אחת ושני שקים, ולמרות שיתכנו כאן סיבוכים אחרים - שני שליש מההריונות האלו מסתיימים בטוב.
    האיבחון של השקים האמניוטים, נעשה החל משבוע 8 להריון. לכן, בשבוע 7 - זנ מוקדם מידי. הייתי מחכה עוד שבוע, ואז חוזר על הUS - וגינלית. אם לא נצפתה מחיצה בין העוברים - הייתי חוזר שוב על הבדיקה לאחר מספר ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו