מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטררסאונד - עזרה בבקשה בדחיפותחסוי15/01/2009
שלום לכל הרופאים, אשמח לקבל את דעתכם בדילמה בפניה אני עומדת. אני בהריון שבוע 28 (לאחר 3 שנים של נסיונות, טיפולים וניתוח לבעלי). שקיפות עורפית יצאה תקינה 1.62מ"מ, אובחנה עצם האף (סיכון משוקללל לתסמונת דאון של 1:3800), בבדיקת דם המלווה אותה יצא PAPP-A של 0.17, ומכאן הסיכון המשוקלל יצא 1:230. חלבון עוברי משוקלל יצא תקין 1:4800, הסקירה המוקדמת - מורחבת (באופן פרטי) יצאה תקינה גם כן. ביעוץ גנטי נאמר כי אין אני חייבת לבצע מי שפיר, היות והסיכון המשוקלל נמוך מהגיל, (כלומר גבוה מספרית מ-1:1200) והוחלט לבצע סקירה מאוחרת מורחבת, שיצאה תקינה לחלוטין, אקו לב עובר שיצא תקין גם כן ואולטרה סאונד מכוון למוח שטרם בוצע. כעבור שבועיים מהיעוץ הגנטי יצרו איתי קשר וביקשו להגיע ליעוץ שוב, במעמדו נאמר לי כי ישנה תוכנה חדשה שמעלה את הסיכויים שלי לילד עם תסמונת דאון ל-1:700 והומלץ על מי שפיר. היות ומדובר בהריון יקר עד מאוד שהושג במאמצים שלא יתוארו, ויתרנו על מי השפיר מהחשש להפלה. כעת מצפה לי בעוד כשבוע אולטרה סאונד מכוון למוח (באופן פרטי).. ממחקרים שקראתי ומיעוץ רופא נוסף בעל רקע בגנטיקה הבנתי כי מוח של תינוק בריא וזה של החולה בתסמונת דאון נראים אותו הדבר באולטרסאונד, וכי זה מיותר, למרות לחץ הגנטיקאי. אנא עזרו לי!!! אני לא יודעת מה לעשות?? מה מחפש הגנטיקאי והאם אולטרסאונד מכוון למוח באמת נחוץ? התבלבלתי לגמריי? האם על סמך בדיקה סטטיסטית אחת (סקר ביוכימי ראשון) ניתן להסיק כי אכן ישנה בעיה או שמא להירגע ולנסות לנוח מכל הבדיקות ולהנות מהריון שתקין עד כה ב"ה מלבד בדיקה סטטיסטית אחת? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלין
ד''ר ראובן שרוני16/01/2009אלין שלום:
לא ברור לי מדוע המליצו רק בהמשך היעוץ על דיקור מי שפיר
לדבריך סקר שליש ראשון כבר הדגים סיכון של 1:230
להזכירך הסיכונים הם לתסמונת דאון. PAPP-A מלמד לא רק על כך
האם הומלץ לך על דיקור שאמור להתבצע בשליש השלישי? הסיכונים הם שונים מאשר דיקור גנטי בין 16-20 שבועות
לסיכום, את רוב התשובות לשאלות שאת מעלית את אמורה לקבל ביעוץ גנטי פורמלי עליו הייתי ממליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך....
אלין16/01/2009תודה על התשובה המהירה... היות וכל שאר הבדיקות יצאו תקינות, כמו השקיפות עצמה, חלבון עוברי וסקירה ראשונה, ביעוץ הגנטי הסברתי עד כמה הריון זה יקר, הגנטיקאית אמרה כי אני לא חייבת לבצע מי שפיר, וניתן "לכסות" את עצמנו בכך שנבצע סקירה מאוחרת מורחבת, אקו לב וכן אולטרה סאונד מכוון למוח. אציין כי קראתי המון מחקרים בנושא, והבנתי כי ערכו הנמוך של PAPP-A באם שאר הבדיקות תקינות קשור בעיקר לרעלת הריון, לידות מוקדמות והאטת קצב גדילה עוברי. עד כה נעשים מעקבים קפדניים (פעם בשבועיים) אחר התפתחות העובר, ולא נצפתה שום בעיה ב"ה, כמו כן, מדידת לחץ דם פעמיים ביום (בבית)... הבנתי מרוב המחקרים וספרי הריון (מרוב לחץ נראה לי שכבר יש לי דוקטורט בנושא :( ) שבחו"ל, במיוחד בארה"ב לא מקובל לבצע גם סקר ביוכימי ראשון וגם חלבון עוברי, היות ומדובר בשתי בדיקות סטטיסטיות ולעתים הן מנוגדות האחת לשנייה ולא אמינות כאשר נעשות ביחד. האם אתה בכל זאת ממליץ על אולטרה סאונד מכוון למוח או לחילופין על סקירה מורחבת נוספת בעוד כחודש (בשבוע ה-32)? אני כל כך מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, הריון זה, בהיותו ראשון כבר לא מהנה, אלא מלחיץ, ומטרתי היחידה בשלב זה היא להירגע, על מנת לא להזיק לעובר.... תודה מראש על העזרה... אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלין
ד''ר ראובן שרוני16/01/2009שלום אלין:
ישנן שאלות טריוויאליות אשר תשובה יכולה להינתן בפורום אולטרה סאונד בהריון
איני חושב שזה נכון לגבי המצב שלך בשלב זה
אני מבין מדבריך שעברת יעוץ גנטי מוסדר. אם עדיין את מוטרדת מומלץ יעוץ חוזר לדעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלין17/01/2009שלום ד"ר ראובן שרוני, אכן עברתי יעוץ גנטי מסודר במהלכו נאמר לי כי אין אני חייבת לבצע מי שפיר, אך כעבור שבועיים קיבלתי שיחת טלפון מגנטיקאית שביקשה שאגיע בדחיפות היות וקיבלה תוכנה חדשה מחו"ל, המעלה את הסיכויים שלי ל-1:700 במקום ל-1:1200 כמו קודם לכן, ועל כן ישנה המלצה חדשה: לבצע מי שפיר. זאת הסיבה שניתי מלחתחילה לפורום זה במטרה לקבל חוות דעת נוספת, היות ונעשתה כאן החלטה הפוכה לחלוטין בהפרש של שבועיים שבין יעוץ גנטי אחד לשני... תודה, וסליחה על אופי השאלות ואורכן. אלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלין
ד''ר ראובן שרוני17/01/2009שלום אלין:
אני מודע למצב בו את נמצאת
בשל אופי שאלותיך ואורכן הבעתי את דעתי שיש מקום ליעוץ פורמלי
לא נראה לי שנכון יהיה לחוות דעה במקרה זה בפורום אינטרנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)