מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אל פר מייזנר- אסמטריה בחדרי המוחעינת18/01/2009
שלום רב, אני בת 29 שבוע הריון 28 ,בסקירה מורחבת (שבוע הריון 22 )הומלץ לעשות מעקב אחר חדר מוח ליטרלי כאשר בבדיקה (אצל דר ברדין רון) שנערכה בשבוע ה 28 נימצא כי רוחב חדר ליטרלי שמאלי 8.5 מ"מ במספר מדידות. הכורואיד פלקסוס מעט צנוח בחדר.חדר לטרלי ימיני ברוחב של עד 3 מ"מ . חדר שלישי אינו מרוחב. גומא אחורית ,צרבלום וורימיס מראה תקין ,קורפוס קלוזום הודגם בשלמותו . כורואיד פלקסוס: הודגם תקין דו צדדי. צרבלום:הודגם. גומה אחורית :הוגמה תקינה . הבדיקה נערכה גם בטנית וגם ווגינלית . הוזמנתי לסקירה מכוונת לחדרי המוח כאשר נצפתה אסימטרייה בין חדרי המוח הלטרליים . המלצת הרופא היא בדיקת US, ממליץ לשקול יעוץ נוירולוגי ילדים,ויעוץ גנטי. בהמשך הלכתי לפרופ שוחט יועץ גנטי אשר אמר גם הוא כי אני בטווח הנורמל וייעץ לעקוב תוך 2-3 שב' ב-US אם יתנקזו הנוזלים וכי הוא אינו ממליץ על דיקור מי שפיר שאלותיי הן: 1-מהן ההשלכות של הממצאים הנ"ל ? (האם חלילה זה יכול להיות הפסקת הריון?) 2-האם יש קשר לתסמונת אפרט ? 3-מה יודעת הספרות הרפואית על הממצאים הנ"ל האם עליי להיות מודאגת ? ידוע לי כי רוחב החדר הלטרלי נימצא בגבול הנורמל (אינו עולה על 10 מ"מ ) אך עדיין אני נורא מודאגת . 4- האם ללכת ל-US פרטי של מומחה מוח או US של הקופה מספיק (ההבדל הוא 3000 ש"ח אך זוהי בריאות ילדי ולכן אשלם כל סכום) אשמח לתשובתכם הרפואית העיניינית והכנה...:) תודה רבה רבה, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ` ישראל מייזנר18/01/2009באופן עקרוני, האסימטריה אותה את מתארת הינה בגדר התקין. נכון הוא שאין מספיק ספרות בנושא, אך נתקלתי ביחידת האולטראסאוד בבילינסון ובמרפאתי במקרים רבים כאלו, ובהעדר ממצאים נוספים - הילדים נולדו בריאים. אינני חושב שיש מקום לבדיקת מומחה מח תמורת תשלום כה רב. החשוב ביותר הוא שרוחב החדר הלטרלי בבדיקות חוזרות, נשמר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות לפר מייזנר
עינת19/01/2009שלום רב לך פרופ' מייזנר דבר ראשון, אני מאוד רוצה להודות לך על תשובתך הכנה דבר שני, שאלה שמאוד מטרידה אותי בנושא הנ"ל הוא האם וכאשר חלילה בהמשך המעקב חדר מוח לטרלי שמאלי של עוברי אינו קטן ואף גודל ועובר את ה-10 מ"מ, וכיוון שאני כבר נמצאת בהריון מאוד מתקדם אני משארת שכבר אהיה בשבוע 32/31, אני מאוד מפחדת שיהיה לעובר מום או פיגור מסויים כתוצאה מאי ניקוז הנוזל בחדר המוח וגדילתו, ולכן שאלתי היא, בפחד נוראי, היא האם יש במקרים כאלה אפשרות להפסקת הריון כי אינני רוצה להתאכזר ולהביא לעולם (חלילה חלילה) ילד מוגבל. אני נקרעת רק מעצם המחשבה על אפשרות כזו אך אני חייבת ליהיות מציאותית לכל מהפך שיכול לקרות. אני מנסה לחשוב חיובי ולקוות לטוב אך עדיין אני בנאדם נורא ראלי, ורוצה לדעת האם נתקלת במצבים של הפסקת הריון לאור גדילה יתרה של חדרי המוח? והאם אני במקרה הפסימי ביותר יוכל להפסיק הריון בשלבים כה מתקדמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)