נקודה היפואקוגנית בלב העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה היפואקוגנית בלב העובר
    הילה
    26/01/2009

אני בשבוע 20+5, בסקירה מוקדמת נמצאה נק' היפואקוגנית לבנה בחדר שמאלי בלב העובר. חלבון 1:3900 שקיפות (כולל דם) 1:8800. אקו לב עובר תקין. אני מאד חוששת כי זה סימן לתסמונת דאון ושוקלת מי שפיר. מה דעתך? האם כדאי לבצע מי שפיר? עד איזה שבוע אפשר לבצע הבדיקה? תודה,תודה,תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להילה

פרופ` ישראל מייזנר
    26/01/2009

קיימים חילוקי דעות לגבי הקשר בין הנקודה האקוגנית ותסמונת דאון. בכל מקרה, אם החלטת לבצע דיקור מי שפיר, אני תמיד בעד. מועד הדיקור - רצוי עד סוף שבוע 21 להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילה יקרה

אורית
    30/01/2009

הילה שמי אורית....גם לי נצפתה אותה נקודה ובנוסף השקיפות שלי היתה גבולית (תקינה אך גבולית) הרופאה הסבירה לי שהנקודה היא די נפוצה אך שיש שני ממצאים כגון נקודה + שקיפות לא תקינה ישנם סיכויים שהעובר סובל מתסמונת דאון (סטיסטיקה בלבד לא תמיד זה נכון ) אותי זה לא סיפק , היו לי מליון חששות לא ישנתי לילות שעות על גבי שעות באנטרנט.....כל אחד אמר משהו אחר ולבסוף הבנתי משהו חשוב ....עדיף לדעת עכשו עם יש משהו ולא אחרי הלידה. נכון יש סיכוי 1/200(סיכון להפלה) בדיקור והסיכויים היותר קטנים שתלדי (חס וחלילה ) עובר חו... אך אני ממליצה בחום לעשות דיקור זאת בדיקה אמינה מאוד.מאוד חששתי אבל זה פשוט כלום הצפייה לתשובות הורגת אבל זה גם מגיע. היום אני בשבוע 23 והכל בסדר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו