עורק אחד בחבל הטבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עורק אחד בחבל הטבור
    אריאלה
    30/01/2009

שלום רב, אני בשבוע 24 להריון. בסקירה ראשונה התגלו 3 כלי דם, בסקירה שניה רק 2, וכן הרחבה גבולית של חדרי המוח (9.7 ו- 9 מ"מ). בסקירה שלישית מכוונת - לא התגלתה הרחבה של חדרי המוח (8.3 ו- 7.8), יחד עם זאת, הסתבר בודאות, כי אכן היו בעבר 2 עורקים ואחד נסתם במהלך ההריון. בנוסף צוין" לא מזהים הסתידויות בכבד. הודגמו לולאות מעיים בעלי אקוגניות רגילה. לא מדגימים נוזל בחלל הבטן". שאלתי - מה גורם לסתימה כזאת במהלך ההריון (אני מבינה שקיומו של עורק אחד מתחילת ההריון הוא די שכיח, אך סתימה הרבה פחות) , האם יש לכך איזושהי משמעות לענין מומים, קרישה וכו'... אני מוזמנת לאקו לב בשבוע הבא. בדיקת FISH יצאה תקינה, טרם התקבלה בדיקת מי שפיר האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה אריאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עורק אחד בחבל הטבור

הוספת תגובה

• עורק טבורי יחיד

ד``ר רון ברדין
    01/02/2009

אריאלה היקרה
    ניראה שתהליך הבירור שעברת בהחלט ממצא. בדיקת הכרומוזומים תקינה ב FISH חשוב מאוד. אקו לב מתוכנן כאמור. רוחב חדרי המח בתחום הנורמה במיוחד בבדיקה השנייה.
    יש עוד לציין שבנוכחות עורק טבורי יחיד מבוצע מעקבי גדילה לעובר כל מספר שבועות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורק טבורי בודד

שיר
    18/03/2014

ד"ר ברדין,
    לא ענית לאריאלה על שאלתה:

"שאלתי - מה גורם לסתימה כזאת במהלך ההריון (אני מבינה שקיומו של עורק אחד מתחילת ההריון הוא די שכיח, אך סתימה הרבה פחות) , האם יש לכך איזושהי משמעות לענין מומים, קרישה וכו'..."

אני בשבוע 26 להריון. גם אצלי נצפו 3 כלי דם בסקירה הראשונה מה שאומר שאחד נסתם בין הסקירה הראשונה לשניה.

אני בחרתי שלא לעשות ניקור מי שפיר מכיוון שכל בדיקות הסקר שעשיתי יצאו תקינות לחלוטין, וכמו-כן בדיקת אקו-לב וסקירה מכוונת לכל מערכות העובר.

ןלכן, אני שואלת שוב:
    מה ההבדל בהשלכות בין עורק טבורי בודד לבין עורק טבורי שנסתם במהלך ההריון. מה זה אומר מבחינה גנטית על העובר והאם זה משליך על הבריאות שלי (קרישיות בדם, למשל).

תודה רבה,
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו