הקף בטן קטן בשבועיים ומיעוט מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקף בטן קטן בשבועיים ומיעוט מי שפיר
    עדי
    04/02/2009

שלום רב אני בת 29, נמצאת בשבוע 27+5 להריון,הריון ראשון, עובר אחד, הריון תקין עד לשבועיים האחרונים... לפני כשבועיים זיהו מיעוט מי שפיר אצלי (AFI בין 5 ל 7.5) והיקף בטן קטנה בשבועיים ביחס לשבוע ההריון (רק הבטן...) ועל כן נשלחתי לאשפוז, במהלך האשפוז ה AFI היה בין 8 ל10, מה שהוגדר כמיעוט יחסי של מי שפיר, פחות מטריד. היה רופא אחד שזיהה notching בעורק רחם ימני וזרימות קצת מוגברות אך רופא אחר שלא ראה זאת. כעת העוברית שוקלת בערך 900 גרם, היקף הבטן עדיין קטן בשבועיים ושאר הערכים תקינים, כמות מי השפיר הנוכחית 10.5. יש לי קצת נטייה ללחץ דם, אך אני במעקב וכרגע הוא תקין (עשו לי בדיקות של חלבון בשתן ובדיקות דם שונות שיצאו תקינות). כרגע אני מתחילה מעקב צמוד של מוניטורים ואולטראסאונדים דו שבועיים (לבדיקת כמות מי שפיר) ומעקבי גדילה כל 10-14 יום ונמצאת במנוחה יחסית. המליצו לי על דיקור מי שפיר (לא עשינו בדיקה זו במהלך ההריון אך כל השאר יצאו תקינות, שקיפות, חלבון, סקירות....) אך אני מאד חוששת לעשות אותו מפני שאני יודעת שזה עלול לגרום ללידה וגם בגלל כמות מועטת של מי שפיר אצלי אני לא בטוחה מה ההשלכות. אשמח לעצתך.... תודה מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיטל

פרופ` ישראל מייזנר
    07/02/2009

אני מניח ששאלתך המתייחסת לדיקור מי השפיר, נשלחה טרם ייעוץ גנטי. אין לי ספק, כי במקרי פיגור גדילה, ימליצו לך על דיקור מי שפיר כחלק מהעיבוד לשלילת סיבה ל IUGR בהתחלת התהוותו (פיגור גדילה תוך רחמי), שכן במצבים כאלה קיימים מקרים עם מבנה כרומוזומלי לא תקין. נרכאה לי כי את מטוופלת בידיים טובות, ודואגים לך כראוי. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו