מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופסור מייזנרקרן05/02/2009
אני מטופלת בבית חולים הדסה . אני בשבוע 28 ויום . בעקבות עוברית קטנה אך תקינה אני עושה בדיקות שגרתיות . באחת הבדיקות היה לי לחץ דם מאוד גבוהה 150/100 . נשלחתי למנוחה וכרגע אני בשמירת הריון . לחצי הדם שלי תקינים , אני מודדת לחץ דם כל 3 שעות , אין חלבון בשתן ואין בצקות . באולטרסונד זרימת דם לעוברית נצפה SEVERE NOTCHING דו צדדי בעורקי הרחם MAX PSV OF MCA=42CM/S תקין לשבוע ההריון זרימה תקינה ב DV PULSATILITY INDEX PI 1.2 UMB אני מוזמנת לביקורת חוזרת שבוע הבא. כרגע אני בשמירת הריון אני רוצה להגיע אליך להתייעצות נוספת האם אני צריכה להיות בחרדה כי אני הולכת לקראת אי ספיקת שילייה? האם נתקלתה במקרים בהם היה צפי ללידה מוקדמת אך האם סיימה הריון תקין? אני בחרדה נוראית, זה הריון שלישי שלי , יש לי שתי בנות בריאות בבית ולא חוויתי דברים אילו בהריונות קודמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר07/02/2009אין ספק כי הצוות המטפל בך חושב נכון, והשילוב של עובר קטן עם יתר ל"ד ושינויי תנגודת לזרימה בעורקי הרחם, יכול להצביע על אי ספיקה שיליתית. לא כל מקרה כזה נגמר בלידה מוקדמת או חיתוך דופן, וקיימים מקרים רבים המגיעים ללידה קרוב למועד או למועד עצמו. אין סיבה לחרדה, שכן בד"כ בנשים שכבר ילדו ולדים בריאים הסיכוי לפגיעה קטן יותר, לפחות לפי הניסיון שלי.נכון,הסיטואציה מלחיצה - מדידת לחצי דם תכופה בדיקות דם ועוד - אך אני משוכנע שתתגברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)