העדר כיס מרה בסקירה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדר כיס מרה בסקירה מוקדמת
    אסף
    26/02/2009

שלום רב, שמי אסף, אשתי בת 30 ונמצאת בשבוע ה-15 להריון השני. בסקירה מוקדמת שעשינו בשבוע שעבר לא נמצא כיס מרה. מדובר באירוע חוזר היות וגם בהריון הראשון שהיה לפני כ-3 שנים נולדה ילדה ללא כיס מרה. גם אז הוא לא נצפה בסקירה מוקדמת ומאוחרת, אך לא הספקנו לשלוח את מי השפיר למעבדה בצרפת לבדיקת GGTP היות וביצענו הבדיקה בשבוע 25. בסופו של דבר נולדה ילדה בריאה ונפלאה אך ללא כיס מרה. מספר נקודות חשובות - 1. לאשתי ולי יש כיס מרה - בדקנו. 2. עשינו ייעוץ גנטי - עשינו את הבדיקות המורחבות ל-CFבהריון הקודם (ללא קביעת כל הרצף של הגן) גם לאשתי וגם לי - הכל נמצא תקין. 3. אשתי ממוצא אשכנזי/מרוקאי ואני ממוצא אשכנזי. 4. בהריון הקודם ביצענו גם בדיקת MRI לעובר בנסיון למצוא את כיס המרה - לא נמצא. גם לאחר הלידה ביצענו בדיקת US לילדה - היא ללא כיס מרה. חשוב לי לנסות ולקבל מידע לגבי הבדיקה בצרפת ועל אמינותה. האם יש אפשרויות נוספות על מנת לוודא תקינות דרכי המרה (עם או בלי כיס מרה - לא משנה)? האם יש המלצות נוספות להמשך האבחון? תודה רבה אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העדר כיס מרה

פרופ' מייזנר
    27/02/2009

אינני מכיר מקרה דומה בו בשני ילדים מאותה משפחה לא נצפה כיס מרה. על פי האינפורמציה שמסרת, ערכתם את כל הבירור האפשרי. יתכן, והמקרה הראשון חוזר על עצמו. כיון שהילד בריא - נקווה שגם עתה זה מה שיהיה. המעבדה בצרפת נחשבת לאמינה. בבית החולים בילינסון, ביחידתי, יצרנו עקומה מיוחדת משלנו לאנזים המעי הקרוי GGT (גמה GT). ברשותנו, עקומה נורמלית עד לשבוע 22 להריון. נתן בהחלט לבדוק אצלנו את רמת ה GGT במי השפיר שתערכו. תוכלו ליצור קשר עם יחידת האולטראסאונד או עמי בטלפון: 03-9377575. שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו