אגני כלייה מורחבים - שבוע 39

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגני כלייה מורחבים - שבוע 39
    יעל
    02/03/2009

שלום רב,

אני כרגע בשבוע 39. לאורך כול ההריון אגני הכליה של העובר (זכר) היו מורחבים מעט, אבל בגבול הנורמלי.
    בשבוע 37+4 בבדיקת האולטראסאונד הם נמדדו 11 ו-13 ובשבוע 38+4 הם היו 13 ו-15, שעד כמה שהוסבר לי זה כבר מחוץ לתחום הנורמאלי.
    יש לציין שכמות מי השפיר הייתה בסדר גמור וגם העובר ממשיך לזוז כרגיל והדופק שלו היה נורמאלי.
    עשיתי גם בדיקת מי שפיר, כך שפסלנו אפשרות של תסמונת דאון.
    עד כמה שהבנתי צריך לבדוק את התינוק אחרי הלידה ולעקוב אחרי המצב ולשקול לתת לו אנטיביוטיקה.

שאלותי הן: האם יש צורך לשקול זירוז ואם כן מדוע? תחת אילו תנאים הייתם שוקלים זירוז? באילו צעדים צריך לנקוט אחרי הלידה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אגני כלייה מורחבים

ד``ר רון ברדין
    02/03/2009

יעל יקרה
    אני מבין לדאגותייך שהינ יש שינוי ברוחב אגני הכילייה אך באותה נשימה יש להבהיר שמצב זה איננו הוריה ( המלצה ) לזירוז הלידה . יש מקום ליידע רופא הילדים אחרי הלידה. בדר"כ לא מבצעים הבירור כולל האולטרהסאונד בימים מיד אחרי הלידה אלא אם בעיה דחופה. בקשי הנחיות לגבי מתי מומלץ לבצע הערכה של דרכי שתן של העובר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו