מעיים אקוגניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעיים אקוגניים
    גל
    04/03/2009

שלום רב, אני בת 31 בהריון תאומים אחרי IVF. אני כרגע בשבוע 14+6. בסקירת מערכות שבוצעה היום, נצפה באחד העוברים מעיים אקוגניות אך לא היפר-אקוגניות. באותו עובר נמדד בשקיפות 2.1 מ"מ, כך שהסיכון לפי הבדיקה עומד על 1 :1400 (+-). בנוסף משבוע 10 החלו דימומים שהוגדרו ע"י הרופא כהפרדות של הקרומים שמתחת לשליה בעובר זה.קיבלתי אנטי D לסוג דם שלילי. בעובר השני הכל נמדד תקין. האם ייתכן שהדימומים השפיע על ממצא זה או שעלי לבצע בדיקות נוספות? תודה מראש, גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעיים אקוגניים

הוספת תגובה

• מקפיצה

גל
    08/03/2009

אשמח לקבל תשובה. גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי אקוגני

ד``ר רון ברדין
    08/03/2009

גל שלום
    ככלל באופן נורמלי למעיים יש גוון מעט אקוגני ביחס לרקמות בסביבה. לגבי הגדרת אקוגניות שהיא מעל הרגיל ישנן טכניקות שלא אלאה אותך בהן . לא כל כך ברור ממה שפרטת לגבי" אקוגני אך לא היפראקוגנ"י. בד"כ ההיתייחסות היא להיפראקוגניות. אכן בין הסיבות האפשריות היא בליעת נוזל דמי על ידי העובר והביטוי לכך יכול להיות אקוגניות מוגברת. לפני הרחבת הבירור הייתי מציע הערכה נוספת להגדיר באמת האם מדובר בהיפראקוגניות ומכאן להחליט אם להמשיך בבירור או שיש לחזור לשיגרה הרגילה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו