סקירת מערכות מאוחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות מאוחרת
    שירה
    08/03/2009

שלום, הרי תוצאות סקירת מערכות: גיל הריון לפי וסת אחרונה: 21 BPD 45 מ"מ מתאים לשבוע 19.5 Head Cir 169 מ"מ מתאים לשבוע 19.4 Ab Cir 150 מתאים לשבוע 20.2 יחס HC/Ac 1.12 Femur len 31 מ"מ מתאים לשבוע 19.6 גיל הריון Us 19.5 משקל ילוד Us 326 אציין שבאולטרסאונדים מוקדמים נמצא פעם של כמה ימים שלא תוקן משום שהיה של פחות משבוע. אני לאחר 3 הריונות עם חשד ל- IUGR שהסתיימו ב-: 2.630 בסוף 42 2.400 ב- 38+1 2.300 ב- 37+1. בהריונות הקודמים החל פער במשקל רק בסביבות שבוע 30. האם מדובר בפער תקין? האם יתכן שגיל ההריון אכן צעיר? אם כן, אולי כדאי לתקן על מנת שאם יתפתח IUGR הנתונים יהיו אמינים יותר (פער של שבוע נוסף יגדיל את הלחץ). אשמח לתשובה, שירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות מאוחרת

הוספת תגובה

• עובר קטן לגיל הריון

ד``ר רון ברדין
    08/03/2009

שירה שלום
    תיקון גיל הריון נהוג לבצע רק בטרימסטר 1 כאשר הפער באמת 7 ומעלה ימים וציינת פער של ימים ספורים בלבד כך שגיל ההריון אכן מתאים לוסת. . לפני שמתחילים אצלך מעקב מיוחד יש מקום להערכה נוספת בטווח של שבועיים מבדיקתך הקודמת. אם אכן מגמת האטה בגדילה אני ממליץ להיכנס למסגרת מעקב מיוחד ואני מניח שהרופא המטפל שלך יפנה אותך בכיוון זה כולל בירור לסיבות אפשריות להאטה בגדילת העובר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו