בבקשה תשובה דחוף....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תשובה דחוף....
    גלית
    11/03/2009

החזירו לי עוברים ב-2.2.09, ב-15.2 עשיתי בדיקת דם להריון חיובית. שבוע שעבר הייתי באולטרסאטנד ראשון ונראה עובר אחד בשק בגודל 4 מ"מ ונראה התחלת דופק. בשבת לא חשתי בטוב, כאבי בטן ולחצים מהגב לכיוון הבטן ופוניתי למיון, בבדיקה העובר 8 מ"מ ויש דופק הכל תקין. היום הגעתי לאולטראסאונד נוסף אצל רופא הנשים בקופת חולים, והפלא ופלא הוא פתאום מבחין בעוד ממצא שנראה עובר אך ללא דופק בנוסף לעובר עם הדופק. העובר עם הדופק 9 מ"מ והשני 4 מ"מ בערך ללא דופק שניהם באותו שק. איך יכול להיות שלא שמו לב לזה קודם בבדיקות הקודמות? האם יתכן שהעובר ללא הדופק קטן כל כך ועוד יתפתח ויהיה דופק או שזה אבוד לגביו? האם זה מסוכן לעובר השני, זה עם הדופק? בבקשה תשובה מהר אני כל כך בלחץ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תשובה דחוף....

הוספת תגובה

• מקפיצה- בבקשה תשובה....אני בלחץ

גלית
    11/03/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון צעיר וספק לשני שקי הריון

ד``ר רון ברדין
    13/03/2009

גלית שלום רב
    על פי תאורך עובר אחד עם דופק ומימצא שני הניראה אף הוא כשק הריון ללא דופק עוברי. ראשית ייתכן שבבדיקה אחת הודגם ובאחר לא בעיקר בגילאי הריון צעירים אלה. כמובן תלוי בין השאר במכשיר האולטרהסאונד איתו בודקים ומיומנות הרופא הבודק. ייתכן ועובר אחד לא מתפתח. לגבי השפעה על השני הרי שאם 2 שקים נפרדים לא אמור להשפיע. בכל מיקרה אין מנוס מלהמתין מספר ימים עד בדיקתך הבאה ואז להעריך טוב יותר הנתונים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון-נא תשובה

גלית
    13/03/2009

כמו שכתבתי שניהם באותו שק... האם יש סיכון לעובר עם הדופק? האם יש מצב שיהיה פער התפתחותי בינ הם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני עוברים באותו שק ?

ד``ר רון ברדין
    15/03/2009

גלית שוב שלום
    בהריון צעיר כל כך על מנת להתייחס לסיכונים עתידיים אם בכלל יש משמעות לבדיקה נוספת לפחות שבוע מבדיקה קודמת על מנת לנסות ולהגדיר המימצאים . האם אכן הריון נוסף בשק ?וגודלו.? ייתכן שלא יתאפשר לקבוע האם הריון נוסף ובטח שלהייתיחס באופן יותר ודאי לגבי השלכותיו. מאחר ואת סביב השבוע מבדיקה קודמת בצעי הערכה נוספת ואם מימצאים לא ברורים נשמח להיתייחס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו