ציסטה צווארית צדדית בשקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה צווארית צדדית בשקיפות עורפית
    לחוצה מאד
    16/03/2009

שלום רב לסגל הפורום, אני בת 32, היריון ראשון. שבוע 12 +1 בשקיפות עורפית נמצאה ציסטה צווארית צדדית. CRL מתאים לגיל היריון שקיפות עורפית 1.5 מ"מ הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל 1:540 סיכון לפי גיל ושקיפות עורפית 1:2510 נדגמה עצם האף. ברור כמובן שאני אעשה מי שפיר (לכן לא את בדיקת הדם הנלווית). הרופא שערך את השקיפות אמר שהממצא מעלה את הסיכון לתסמונת דאון ומומים כרמוזומליים ל 1:70, עד כמה להלחץ????????? מהלחוצה מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי.......

לחוצה מאד
    19/03/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללחוצה מאד

ד''ר ראובן שרוני
    20/03/2009

שלום:
    ממצא ציסטי בצואר העובר הינו עדות לגודש ורידי
    ראשית, יש לודא שאכן גודלו המצא הינו מעל 2.5 ממ
    במחקר שפרסמנו ואשר בוצע על המקרים שבדקנו בעצמנו הגענו למסקנות הבאות: במקרים של ממצא מבודד (כל השאר תקין) לא נמצאה עליה בסיכון לבעיות כרומוזומליות (מתגלות בדיקור מי שפיר)
    כאשר הכללנו גם את המקרים משנים שעברו התגלתה שכיחות גבוהה יותר. אולם יש לזכור שההבדל עלול לנבוע ממכשור שונה אשר היה בעבר
    לסיכום, על פי משרד הבריאות, הממצא כשהוא מבודד כמו במקרה שלך אינו מהווה סיבה לביצוע דיקור מי שפיר
    בדיקה זו תאפשר לך לקבל תשובה אמינה לגבי בעיות כרומוזומליות כגון תסמונת דאון
    בכל מקרה בצעי גם את בדיקת הסמן המשולש ל פ נ י הדיקור המתוכנן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו