שקיפות עורפית+סקר ביוכימי-דחוףףףףף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית+סקר ביוכימי-דחוףףףףף
    שרית
    16/03/2009

אני ה-מ-ו-מ-ה!! עשיתי בדיקת שקיפות עורפית שהיתה תקינה והתוצאה היתה 1:1019 בנוסף עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה מצוינת. אך בבדיקת הסקר הביוכימי כתוב סיכום סקר שליש ראשון : סיכון גבוה ללידת תינוק עם תסמונת דאון(סיכון משולב חריג) עלייך לפנות למרפאה לייעוץ גנטי. והערכים יצאו: 1.84 NT-NUCHAL TRANSLUCENCY 2.00 NT-NUCHAL TRANSLUCENCY PAPP-A 1.26 PAPP-A 2709 FREE BETA HCG 1.44 FREE BETA HCG 40.3 MATERNAL AGE -RELATED RISK 1/770 DOWN'S SYNDROME RISK 1/200 TRISOMY 18 RISK 1/20000 אשמח מאוד מאוד לקבל הסבר על הערכים הנ"ל ולדעת איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות וזו שלילית כ"כ. אנא הרגיעו אותי דחוףףףףףףף תודה רבה רבה, שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיכון לתיסמונת דאון

ד``ר רון ברדין
    18/03/2009

שרית יקרה
    נכון תעשי על מנת לעשות סדר בנתונים ולקראת קבלת החלטה באם לבצע מי שפיר אם תקבלי ייעוץ גנטי שם תוכלי לקבל המידע לגבי הנ"ל. נכול הוא שאין להתעלם מתוצאת בדיקת חלבון העוברי אך עדיין זיכרי שרגישותה של בדיקת השקיפות גבוהה יותר .
    בהצלחה ופני בהקדם ליועץ גנטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה לד"ר ברדין המקסים :-)

שרי
    19/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר ברדין-דחוף

שרית
    24/03/2009

הייתי אצל יועץ גנטי בשל סקר ביוכימי טרימסטר 1 שיצא 1:200 . הוא המליץ על מי שפיר וטען שהסיכוי להפלה בשל בדיקת מי שפיר הוא 1:1000 מול סיכוי של 1:200 ללדת ילד עם תסמונת דאון ושההחלטה היא שלי. אני ממש ממש לא מעוניינת והחלטתי שלא לבצע בדיקת מי שפיר ורציתי לשאול האם לדעתך זה נכון מצידי להיות רגועה בהסתמך על בדיקת שקיפות העורפית שיצאה 2 מ"מ ולאחריה סקירת מערכות מוקדמת שיצאה תקינה וללא מומים.(שתי הבדיקות נעשו אצלך). ברצוני לציין שאתמול עשיתי חלבון עוברי טרימסטר 2 ותהיה תוצאה בעוד כשבוע אבל היועץ הגנטי אמר שבדר"כ התוצאה לא יוצאת טובה יותר מהסקר הראשון. מה דעתך הכנה? האם אני לוקחת סיכון רציני או שאפשר להסתמך על שתי הבדיקות שעשיתי? תודה רבה ויום נפלא שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו