מיעוט מי שפיר שבוע 32

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט מי שפיר שבוע 32
    נועה
    18/03/2009

במעקב גדילה נמצא מיעוט מי שפיר בגבול התחתון של הנורמה. האם מדובר בממצא מחשיד המעלה את הסיכון לתסמונת דאון? ( לא ביצעתי דיקור מי שפיר) האם יש משהו שאני יכולה לעשות כגון שתייה מרובה או המנעות ממאמץ שיכול לעזור לאזן את רמת מי השפיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט מי שפיר שבוע 32

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

שלי
    18/03/2009

האם הכמות יכולה לעלות? או שרק מוודאים שהיא לא יורדת? האם מיעוט מי השפיר יוצר קושי טכני במדידת גדילת העובר ( ראיתי שהטכנאית ממש מתאמצת להשיג "תמונה טובה") . אני חשה בהתכוצויות מוזרות בבטן העליונה, לפי מוניטור שעשיתי לא מדובר בצירים, ההתכווצויות היו קיימיות כבר משבוע 28 אז כמות מי השפיר שנצפתה היתה תקינה אך "עלו מדרגה" מבחינת תכיפות וחוזק בשבועות בהם אובחן המיעוט. האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    18/03/2009

נטע שלום
    מיעוט מי שפיר לא מעלה הסיכון לתסמונת דאון!!
    כמות מי שפיר תקינה היא בדר"כ תוצאה של איזון במשק הנוזלים של העובר מותנה בייצור שתן ( סקירות המערכות מלמדות על מראה הכליות ושלפוחית השתן) השתנה ובליעה. כמו כן תיפקוד ירוד של השלייה יכוללהוות גורם למיעוט מי שפיר. יחד עם זאת כמות מי השפיר היא דינמית ובהחלט ניתן למצוא לא פעם הבדל בין בדיקות . באחת היה מיעוט ובעוקבת כמות המים חזרה לתקין.
    כך שלשאלתך כמות המים יכולה גם לעלות. אכן מיעוט מי שפיר יש בו כדי להקשות במידה מסויית על מדידה אופטימאלית של מימדי העובר. ישנם כלים להעריך תפקוד השלייה ביניהם זרימת דם בעורק הטבור ועוד. בכל מיקרה מיעוט מי שפיר מכניס אותך לקטגוריה של הריון הדורש מעקב צמוד יותר משיגרתי ובהתאם למימצאי המעקב לקבל החלטה על אופן המשך ניהולו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עוד שאלונת

שלי
    19/03/2009

במדידות של גודל העובר הכל היה תקין, זרימת הדם בחבל הטבור היתה תקינה, מוניטור לא הראה בעיות מיוחדות. כמו כן אני מרגישה את העובר הייטב והוא עירני ופעיל מאי פעם. האם כל אלו יכולים להוות אינדיקציה שעל אף הירידה בכמות מי השפיר אין בעייה בתפקוד השילייה? ( בשתי סקירות מערכות לא נמצאו בעיות הנוגעות לכליות או למערכת השתן) האם יכול להיות שלפעמים יש ירידה בכמות מי השפיר בלי סיבה נראת לעיין? סתם נטייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו