מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- IUGRחן21/03/2009
דוקטור מאיזנר שלום קוראים לי חן אני בת 30 משקל לפני הריון 45 קילו, מבנה גוף צר, גובה 165 ס"מ. כיום בשבוע 38.3 משקל 60 קילו. כאמור בשבוע 38 להריון עוברית, בבדיקה שעשיתי בתאריך 17/9/09 בדיקה שיגרתית אצל הרופא המטפל שלי - בדיקת אולטראסאונד נתגלה חשד ל IUGR ? מדדים להריון שבוע 38 1+ BPD 37.0 HC 37.3 FL 39.0 AC 33.6 הערכת משקל 2878 בעקבות הפער שבין השבוע של ההריון 38.1 למדידת ה AC 33.6 הפנה אותי הרופא למיון יולדות לצורך מעקב שם עברתי בדיקה שהתוצאות שלה - BPD 35.4 HC 35.2 AC 35.1 FL 34.6 הערכת משקל 2604 ק"ג , היה פער מאוד גדול בין תוצאות של הרופא המטל לבין בית היולדות הרופא במיון שלח אותי למנוחה נוספת בבית של 14 יום עם מעקב מוניטור כל יומיים ובדיקת אולטאסאונד נוספת לעוד 10 ימים, בגדול נאמר לי שהעוברית קטנה למדדים המקובלים והיא נמצאת באחוזון 18.7 לפי פלדברג וכל המדדים שבבדיקה טוענים ממוצע של 36.4+35.1 ואני נמצאת בשבוע 38.1 ...כלומר פער של כמעט שלושה שבועות. בנוסף הבדיקה העלתה שמי שפיר תקינה, שיליה אחורית, העוברית נמצאת במצג ראש, נאמר לי לנוח ושהכול תקין, אבל אני מאוד מודאגת, האם יש לי למה לדאוג או שהכול תקין? ומה זה IUGR? מחכה לתשובה אני לא ישנה בלילה בגלל העניין, צריך לציין שעד לשבוע 32 מועד בדיקה האחרון הכול היה מתאים לפי המדדים המקובלים ככה שאני לא מבינה כיצד הייתה האטה. ברצוני לציין כי בבדיקה שהלכתי לרופא ששלח אותי למיון יולדות הוא החליף את תוצאות הבדיקה החדשה מחשד ל IUGR להריון תקין הוא רק חזר ואמר לי מה שאמר הרופא ביולדות שהכול תקין "אבל" העוברית קטנה בממדים שלה והיא נמצאת בממוצע של 35.3 לגודל שלה אבל בפועל אני בשבוע 38.1, אני מאוד מודאגת ולא ישנה בלילות, מה זאת אומרת קטנה? האם משהו לא תקין? אנא אימרו לי האם הפער הזה תקין ? מודאגת חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר22/03/2009IUGR מתייחס לפיגור בגדילת העובר לעומת הצפוי לפי מועד הוסת האחרונה. את מתארת שלך מבנה גוף קטן ממדים וצר (45 ק"ג שקלת לפני ההריון). מבנה גוף כזה, יכול להיות סיבה לגדילה מופחתת של העובר ברחם, ולא אכנס לסיבות לכך. אין זה אומר, שהילוד לא יתפתח בצורה נורמלית ויגדל ככל הילדים. ההפרש של 2.5 שב' בגילאי ההריון, אינו כה מהותי. המעקב אחר עובר "קטן" הינו באולטראסאונד, ויש לבצע מספר בדיקות דם לשלילת תסמונות גנטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה על IUGR
חן23/03/2009תודה על התשובה המהירה, אני מעוניינת לדעת באיזה בדיקות דם גנטיות מדובר? מדוע הרופא המטפל במיון שלח אותי ללא הבדיקות הנ"ל ? האם ללכת לרופא ולבקש שיעשו בדיקות ? חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
פרופ` ישראל מייזנר23/03/2009ההצעה הטובה ביותר שאוכל לתת לך, היא שרצוי שתפני ליעוץ גנטי, שם יסבירו לך על הבדיקות השונות (למשל, בדיקות דם למחלות קולגן). ההפניה היא על ידי הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)