מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית, מאוד מוטרדת!!!!!!!!!גלית22/03/2009
שלום אני בשבוע 12+5 ואני בת 37 ו10 חודשים. לפי גיל הסיכוי לדאון 1:176 עובי שקיפות 2.5 מ"מ, לפי גיל ובדיקה סיכוי 1:103 1) על בדיקת דם אני מוותרת לאור התוצאות. מקווה שאני עושה בחכמה. מה אתה אומר??) אני ממש בלחץ . בכל מקרה אעשה מי שפיר אבל התוצאה נראית לי ממש לא טובה. מה דעתך? האם לבצע דחוף סיסי שילייה??? 2) הרופא אמר שנצפה גשר אף ושהעובר נראה תקין. אבל אני ממש לא מעודדת מהתוצאות. איך הוא יכול לומר "תקין" עם תוצאה כזאת של 2.5 מ"מ? אציין גם שלקח לרופא ממש מלא זמן למדוד את השקיפות והוא עשה את הבדיקה וגינלית וביטנית לסרוגין 4 פעמים. 3) אם הייתי מבצעת את השקיפות לפני שבוע , האם הייתי מקבלת תשובה שונה , נמוכה יותר?? 4) הרופא אמר שזה בן ב 80%. האם בכלל ניתן לראות בשלב זה את מין העובר?? הרי גם לבנות יש צ'ופצ'יק בשלב זה.... אודה לתשובתך בהקדם, אני מאוד לחוצה :-((((((((
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין22/03/2009גלית שלום רב
החלטתך לבצע הבירור הכרומוסומלי ניראית מובנת וסבירה בהחלט. לגבי איזו מהבדיקות לבחור הרי שמימצאי הבדיקה אמנם לא מחייבים/מצריכים בירור דחוף אך היתרון לקבלת התשובה מוקדם יותר קרי בבדיקת סיסי שלייה היא " קיצור טווח האי ודאות והחרדה". עם זאת עלייך להבין את חסרונות השיטות לפני קבלת ההחלטה.
גלית , עובי שקיפות של 2.5 ממ כערך אבסולוטי נימצא בתחום הנורמה אם כי בחלק העליון שלו ולכן בשיקלול עם גילך מעלה הסיכון. ברוב המיקרים העוברים תקינים בנוכחות שקיפות כזו!. בהחלט ייתכן שעובר ייראה תקין למרות השקיפות .הדגמת גשר האף מורידה הסיכון. אני דווקא מתרשם מרצינותו של הבודק שהעדיף לתקף התוצאה במספר בדיקות.
לגבי מין העובר הדיוקבאחוזים תלוי כמובן בניסיונו ובמיומנותו של הבודק
בהצלחה עם קבלת ההחלטות ועם התשובות כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)