שקיפות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות...
    שירי
    26/03/2009

שלום לרופאים המקסימים,
    אני מוטרדת.. :-(((((
    בת 37 ו 10 ח', בשבוע 12+ 5 ביצעתי שקיפות עורפית.
    בטופס הבדיקה נירשם:
    שקיפות עורפית 2.5 מ"מ
    crl 64 מ"מ מתאים ל 12+6
    סיכון לds לפי גיל: 1:174, לפי גיל ובדיקות: 1:103
    עכשיו, אני מסתכלת לי בתמונות של העוברון ולמרבה הפתעתי אני רואה שיש 3 מדידות של השקיפות: 1) 2.2 2) 2.3 3) 2.5 ז"א, 3 תוצאות שונות שהבודק בחר לקחת את התוצאה הגרועה מבינהן ולפיה לחשב ...
    בנוסף שהוא מדד 3 פעמים את אורך העובר: פעם אחת יצא לו 6.95 ס"מ (מתאים ל 13+1) ופעם שנייה 6.45 ס"מ (מתאים ל 12+6) ופעם 3: 6.82 (מתאים ל 13+1) ובחר לחשב לפי 6.4...
    בנוסף ניצפה גשר אף .
    השאלה שלי : האם יכולות להיות כ"כ הרבה מדידות ותוצאות שונות? איך יודעים לפי מה לחשב? האם מדובר (כנראה ולצערי) ברופא(קופ"ח יש לציין) לא מיומן? /במכשיר לא מדויק?
    אני כבר לא יודעת מה לחשוב....
    בתודה ומחכה להארה/תובנה ממך...
    והאם ניתן להירגע סופית עד לסקירה/מי שפיר?????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות...

הוספת תגובה

• מקפיצה גם את השאלה הזאת

שירי
    31/03/2009

תודה רבה מראש על המענה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר מדידות בבדיקה

ד``ר רון ברדין
    31/03/2009

שירי שלום רב
    הגישה בביצוע בדיקת שקיפות עורפית היא בהחלט לחזור על הבדיקה יותר מפעם אחת ולבחור את הערך הפחות טוב. כל זאת על מנת להחמיר בחישוב הסיכון וללכת בשוליים בטוחים. הבדלי גודל העובר במדידות השונות שתיארת שוליות.
    אם סקירת המערכות המוקדמת תקינה הרי הסיכון לתסמונת דאון פוחת . בכל מקרה רק בדיקת מי השפיר יש בה לשלול תסמונת דאון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו