מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובר קטן - בבקשה עזרהשני29/03/2009
שלום,
אני בשבוע 36 והעובר שלי קטן בשבועיים - כל המדדים מתאימים לשבוע 34 פחות או יותר
הערכת המשקל היא 2300
ההאטה בגדילה נראתה משבוע 33
במשך כל הסקירות תמיד הוא תאם לגיל ההריון
הדופלר תקין ואף עשיתי בדיקה עם פיטוצין כדי לבדוק שהעובר לא במצוקה חלילה
אמרו לי שאם הוא עדיין יהיה קטן - ימליצו ליילד אותי
השאלה שלי היא אם לא נצפתה מצוקה למה ליילד?
לא עדיף שיגדל עוד עד הלידה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה בגדילת העובר
ד``ר רון ברדין29/03/2009שני שלום רב
נכון תעשי אם תפני בשאלה זו לפורום הריון ולידה שבפורטל זה . יחד עם זאת אוסיף היתייחסותי. את מצב העובר ברחם מרכיבים פרמטרים שונים . הערכת משקל היא אחת מהם . כאשר גדילת העובר מצביע על עיכוב כלשהוא מבצעים הערכה על ידי מס בדיקות את חלקם ציינת. בהחלט מעודד שנימצאו תקינות. בסופו של דבר עומד הצוות הרפואי בפני קבלת החלטה של האם ליילד או להמתין והיא מתבססת על הניסיון להעריך האם הסביבה התוך רחמית טובה לעובר או עדיף להוציאו ו"שיגדל בחוץ" . גיל ההריון הוא פרמטר בקבלת ההחלטה. כמובן שבפגות לא ששים ליילד. אך אם העובר " דורך במקום" מבחינת הגדילה בשבוע הריון יחסית מתקדם השיקול ליילד מאוד רלוונטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)