מוקד אקוגני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני
    מודאגת
    02/04/2009

שלום ד"ר
    אתמול הייתי בסקירה ראשונה אצל אחד הפרופסורים מן השורה הראשונה. הריון הושג ב ICSI עקב בעית זרע.
    אני בת 30 +3 חודשים. שקיפות עורפית תקינה. נדגמה עצם האף, N. T. 1.6 מ"מ. סיכון לפי גיל + שקיפות 1/3000
    בסקירה של אתמול הכל היה תקין מלבד "מוקד אקוגני בחדר השמאלי של הלב". ("כדור גולף")הרופא הסביר לי שהממצא הוא די שכיח, אינו קשור למום לב אך יכול להוות סמן לתסמונת דאון ושיש לעקוב בסקירה מורחבת מאוחרת.הממצא גם יכול להיעלם לפי מה שהבנתי. הרופא הנשים שלי ישר אמר לי "מי שפיר!"
    ....אני ממש בלחץ עכשיו. את תוצאות של ה PAP-A טרם קיבלתי. מחכה לשקלול של כל הבדיקות הדם.
    האם מומלץ לעבור מי שפיר בעקבות המימצא? האם כדאי קודם לעבור יעוץ גנטי? אני ממש לא יודעת מה לעשות עם התוצאה הזאת. עד כמב באמת הממצא מעלה את הסיכוי לתסמונת דאון?
    לתשובתך אודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני

הוספת תגובה

• GOLF BALL

ד``ר רון ברדין
    03/04/2009

שלום למודאגת
    על פי הידוע מהספרות הרחבה בנושא ועל פי המקובלות , מוקד אקוגני בוהק בחדר שמאל בלב ( GOLF BALL ׂ ) איננו מהווה אינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר במידה ומופיע כמימצא יחיד ללא כל מימצא חריג בסקירת המערכות . על פי גישה מחמירה מימצא זה מעלה הסיכון לתסמונת דאון פי 2 לערך על סיכון הרקע שהיה תקין. כמו כן השקיפות תקינה בבדיקתך.. בכל מקרה ממליץ לך נוכח היתלבטותך לבצע ייעוץ גנטי מסודר בדיוק בשאלה המכוונת הזו !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו