ציסטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה
    מירית שדמון
    09/08/2007

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי:

אני בת 29 הריון שני שקיפות עורפית 2.1 (הריון ראשון אותה תשובה). סקירה מוקדמת נמצאה ציסטה בצוואר - הופנתי ליעוץ גנטי אמרו להמתין לסקירה המורחבת. בסקירה המורחבת נעלמה הציסטה אבל נמצא מוקד אקוגני בלב הולחט ע"י היועץ הגנטי לעשות מי שפיר בשבוע 32.

1. האם לא מאוחר לעשות את הבדיקה ?

2. האם לא מסוכן לעובר הבדיקה?

3. מה דעתכם?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה

הוספת תגובה

• ציסטה

פרופ` ישראל מייזנר
    09/08/2007

מירית שלום,
    1. ציסטה צוארית מוקדמת בהריון, נחשבה בעבר כממצא מחשיד לבעיה כרומוזומלית בעובר. כיום, אנו יודעים כי ככל הנראה לא כך הדבר, שכן ציסטות אלו שמופיעות מוקדם ונעלמות תוך שבועיים לערך, הינן ככל הנראה חלק מן ההתפתחות התקינה של המערכת הלימפטית בעובר.
    2. הממצא האקוגני בלב העובר הינו ממצא השנוי במחלוקת, כאשר נטיית רב החוקרים היא לחשוב שממצא זה מגביר מעט את הסיכון לתסמונת דאון.
    שילוב שני הממצאים, בד"כ זוכה להמלצה גנטית לדיקור מי שפיר. הדיקור בשבוע 32 להריון, מקטין את הסיכון להפלה בשבועות הקריטיים של מעל שבוע 22 להריון (אני מעריך שאם בצעת כבר את הסקירה המורחבת, הרי את לפחות מעבר לשבוע זה).
    3. הדיקור עצמו אינו מסוכן בד"כ, ובשבוע 32 להריון הסיכון ללידה מוקדמת קטן ביותר.
    4. אין בד"כ כל סיכון לעובר.
    5. בכל מקרה, יש לקחת בחשבון שאם מחכים לשבוע 32 להריון, יתכן סיכון ללידה מוקדמת (כמו בכל הריון) של כ 8-10% ואז העובר יוולד ללא בדיקת כרומוזומים. כמו כן, בדיקור בשבוע 32 להריון, רצוי לבצע בדיקת FISH לבדיקת הכרומוזום לתסמונת דאון תוך 24 שעות ללא המתנה של 3 שב' לבדיקה המלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו